Stati u kraj uzurpatorima zemlje

Sednica Opštinskog veća Opštine Bačka Palanka

1377

BAČKA PALANKA: Na današnjoj sednici Opštinskog veća doneto je rešenje o utvrđivanju naknade za korišćenje poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini bez pravnog osnova na terititoriji opštine Bačka Palanka za proizvodnu 2017/2018.


Član Opštinskog veća zadužen za poljoprivredu Miroslav Ivić rekao je da ukoliko lice bude uhvaćeno da bez pravnog osnova koristi poljoprivredno zemljište moraće da plati naknadu od 1395 EUR ili 164.613 dinara po hektaru što predstavlja trostruku cenu od prosečnog zakupa zemljišta po hektaru.

[wonderplugin_slider id=64]

 

„Na terenu već imamo one koji su uzurpirali zemljište, ali ova rešenje služi i kao upozorenje ljudima koji bi se usudili da bez pravnog osnova koriste državno poljoprivrednog zemljište. Lice koje se ne uhvati na delu tretira se kao NN lice, ali lokalne službe u tom slučaju vrše košenje i lagerovanje do prodaje tih useva“, kaže Miroslav Ivić.

Ivić dodaje da se ne zna tačan broj hektara uzurpiranog zemljišta, ali da državno zemljište bespravno najviše koriste veće privatne firme koje vode sudske sporove sa državom i lokalnom samoupravom.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here