U Novom Sadu promovisane tri nove klase pripadnika MUP-a (VIDEO)

Od sutra 711 novih policajaca na ulicama

490
Tanjug (Dimitrije Goll)

NOVI SAD: Potpredsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović poručio je danas da će država nastaviti da brine o pripadnicima MUP a da je njihov zadatak da budu u službi građana i da pokažu da je Srbija jača od kriminalaca. 


Stefanović je u Novom Sadu na promociji tri nove klase pripadnika MUP rekao da će od sutra na ulicama Srbije biti 711 novih policajaca i vatrogasaca čime će se osigurati veća bezbednost za građane Srbije, te istakao da je posebno ponosan što je 125 žena odabralo da nosi uniformu svoje zemlje.

Ministar je rekao da su budući policajci i vatrogasci odabrali poziv koji nikad nije lak, koji nosi velike izazove, jer da će morati da rizikuju svoj život da bi zaštitili druge, ali i da nema veće radosti od spasenog ljudskog života.

„Vaš je zadatak da budete u službi građana, da opravdate poverenje, budete dobar prijatelj i komšija i pružite ruku spasa. Važno je i da nemile događaje sprečite i da uvek budete dostupni svom narodu“, rekao je Stefanović.

On im je savetovao da od sutra počnu da uče od svojih iskusnijih kolega i da daju svoj doprinos da MUP postiže sve bolje rezultate i da stopa kriminala bude još niža.

„Morate biti odlučni i hrabri, pokazati da će svako ko prekrši zakone odgovarati i da će Srbija biti jača od kriminalaca koji ne smeju da se osećaju spokojno u našoj državi“, istakao je Stefanović.

Foto: Tanjug (Dimitrije Goll)

Ministar je naveo da su pripadnici MUP koji će od sutra biti na zadacima samo jedan korak u zapošljavanju i podsetio da je u poslednjih pet godina primljeno 3.000 novih policajaca i vatrogasaca i da se na tome neće stati.

On je naveo da će od oktobra na ulicama Srbije biti polaznici još dve klase centra za osnovnu policijsku obuku sa skoro 700 policajaca, te da je završen konkurs za još 400 novih polaznika koji će se sledeće godine pridružiti kolegama i još 200 vatrogasaca spasilaca.

Ministar je naveo da su u poslednje vreme značajno unapređeni uslovi rada nabavkom nove opreme i vozila, ali i kroz značajno povećanje plata.

„Kupili smo nove uniforme, zaštitnu opremu, MUP je rekonstruisao i modernizovao 40 borbenih oklopnih vozila, a pripadnici Žandarmerije i SAJ-a imaju nova oklopna vozila Lazar i Miloš“, rekao je Stefanović.

On je dodao da je dogovorena kupovina novih sedam helikoptera, od kojih će četiri erbasova stići do kraja godine.

„Zarade su značajno povećane poslednjih godina i zahvaljujući odgovornoj politici možemo očekivati i nova povećanja“, istakao je Stefanović i dodao da je počela i izgradnja jeftinih stanova za pripadnike policije i vojske.

To je, istakao je, jasan pokazatelj brige Srbije o položaju pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, što oni i zaslužuju svojim posvećenim radom, hrabrošću odgovornošću.

Dodao je da država brine i o porodicama zaposlenih u MUP, podsetivši da je ove godine primljeno u radni odnos 130 članova porodice pripadnika MUP koji su teško povređeni ili poginuli na radnom mestu, te da će do kraja godine biti zaposleno još 140 članova porodica onih koji su pali braneći zemlju.

„Budite uvek uz svoj narod i štitite zemlju. Ponosan sam na vas i očekujem mnogo“, zaključio je Stefanović.

Svečanosti prisustvuju predsednik Srbije Aleksandar Vučić, ministar odbrane Aleksandar Vulin, kao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović, predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor, kao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.

Proglašeni najbolji polaznici 17. i 18. klase

Na svečanoj promociji novih pripadnika MUP-a u Novom Sadu, danas su proglašeni najbolji polaznici 17. i 18. klase polaznika Centra za osnovnu policijsku obuku, 4. klase polaznika osnovne obuke pripadnika vatrogasno – spasilačkih jedinica i diplomiranih studenata Kriminalističko policijskog univerziteta.

Rešenja o nagrađivanju uručio im je ministar Nebojša Stefanović.

Najbolji polaznici 17. klase Centra za osnovnu policijsku obuku su Dušan Filipović, kao prvi u rangu, sa prosekom 4,96, Nikola Joksić, kao drugi u rangu i Stefan Kostadinović, kao treći u rangu.

Najbolji u 18. klasi Centra su Ilija Vojinović kao prvi u rangu sa prosekom 5,00, Sandra Popov kao druga u rangu i Marko Glišić, kao treći u rangu.

Svi najbolji polaznici 4. klase Vatrogasno-spasilačke jedinice imaju prosek 5,00 i to su Petar Dabić kao prvi u rangu, Ana Ilić kao druga u rangu i Slobodan Stojković kao treći u rangu.

Najbolji diplomci Kriminalističko policijskog univerziteta su Saša Šunjevarić, sa prosekom 8,70 kao priv u rangu, Marko Marković kao drugi i Aleksandra Kostić, kao treća u rangu.

U ime nagrađenih, obratio se Dušan Filipović, koji je, u ime svih koji danas postaju deo MUP-a, poručio da oni neće ustuknuti pred teškim izazovima policijskog posla.

„Ne tako davno, smelo smo krenuli iz svojih domova, na put drugačiji od onog kojim smo do tada koračali, svesni da je taj put prepun izazova. Oni nam tek predstoje, ali na to smo spremni“, rekao je Dušan.

Kako je istakao, plava uniforma ih obavezuje na mnogo načina, ali je važno da građani Srbije znaju da mogu da veruju policiji.

„Uložićemo svu našu snagu, duh, volju, samopouzdanje, ličnu odgovornost da dostignemo visoke standarde policijske profesije, u želji da nastavimo svetlu tradiciju naših predaka. Služićemo časno otadžbini i bićemo ponos MUP-a i građana Srbije“, rekao je Filipović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here