Deca iz YMCA u poseti kod predsednika opštine Bački Petrovac

521

U okviru letnjeg kampa u organizaciji nevladine organizacije YMCA Srbija, koja se već tradicionalno održava svake godine za vreme letnjeg raspusta, Opštinu Bački Petrovac su dana 27. juna 2019. godine posetila deca iz Osnovne škole „Jan Čajak“ iz Bačkog Petrovca koja su učesnici ovog kampa u pratnji volontera YMCA.


Cilj kampa je omogućiti deci da na kreativan i koristan način iskoriste svoje slobodno vreme tokom školskog letnjeg raspusta i promovisati zdrave stilove života. Ovogodišnji kamp ima između ostalog zadatak da kroz igru i zabavu približi deci slovačku tradiciju i kulturu kroz posetu raznih slovačkih institucija u našoj opštini. Kamp traje šest dana a učesnici istog su deca uzrasta od 8 do 13 godina iz Bačkog Petrovca i Kulpina. Okupljaju se svako jutro u prostorijama udruženja i nakon toga biciklovima kreću u obilazak institucija, preduzeća, organizacija i udruženja.

Decu je u velikoj sali Skupštine opštine primio predsednik opštine Srđan Simić sa svojom pomoćnicom Jasnom Šproh. Zajedno su im bliže objasnili sam rad lokalne samouprave, njenu ulogu prema građanima i strpljivo im odgovarali na sva njihova pitanja.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Deti z YUMCA na návšteve u predsedu obce

V rámci letného tábora v organizácii mimovládnej organizácie YMCA Srbsko, ktorý už tradične prebieha každý rok počas letných prázdnin, Obec Báčsky Petrovec dňa 27. júna 2019 navštívili deti zo Základnej školy Jána Čajaka v Báčskom Petrovci, účastníci tábora v sprievode dobrovoľníkov YMCA.

Cieľ tábora je na kreatívny a užitočný spôsob umožniť deťom využiť ich voľný čas počas školských prázdnin a predstaviť zdravý životný štýl. Tohtoročný tábor má okrem iného za úloh prostredníctvom hry a zábavy sprístupniť deťom slovenskú tradíciu a kultúru návštevou rôznych slovenských inštitúcií v našej obci. Tábor trvá šesť dni a jeho účastníci sú deti vo veku 8 až 13 rokov z Báčskeho Petrovca a Kulpína. Každé ráno sa zoskupujú v miestnostiach združenia a potom na bicykloch konajú obchôdzku inštitúcií, podnikov, organizácií a združení.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Deti vo veľkej sieni Zhromaždenia obce prijal predseda obce Srđan Simić so svojou námestníčkou Jasnou Šprochovou. Spoločne im bližšie ozrejmili prácu lokálnej samosprávy, jej úlohu k občanom a trpezlivo im odpovedali na položené otázky.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here