Nova Gajdobra: U ovoj godini puno radova i novih planova

Intervju: Predsednik Saveta MZ Nova Gajdobra, Mladen Lučić

Фото: Др Миливоје Дошеновић

Planovi za tekuću 2020. godinu u Novoj Gajdobri uglavnom su vezani za završetak započete zgrade mesne zajednice, ali i za uređenje centra sela, kao i konačno asfaltiranje parkinga na mesnom groblju.


Za redovan rad Mesne zajednica Nova Gajdobra za 2020. godinu dodeljeno je oko 2,5 miliona dinara, a za završetak objekta mesnih kancelarija opredeljeno je 1.186.000 dinara. Kako kaže predsednik Saveta mesne zajednice Nova Gajdobra, Mladen Lučić, to je najvažniji infrastrukturni objekat u ovom mestu i njegov završetak trenutno je prioritet.

Zgrada Mesne zajednice Nova Gajdobra

„U ovoj godini predviđeno je da se uradi krov i deo unutrašnjih radova. Predračunska vrednost tog dela poslova je oko pet miliona dinara. Nama fali oko četiri miliona dinara, ali  predsednik opštine je najavio da ćemo rebalansom budžeta dobiti ta sredstva i da će se na jesen ti radovi i realizovati. Naredne, 2021. godine planiramo da u potpunosti završimo zgradu mesne zajednice i pustimo je u rad“, kaže Mladen Lučić za BAP VESTI.

Pored radova na ovom objektu, predsednik Saveta MZ Nova Gajdobra kaže da će se u ovoj godini nastaviti parterno uređenje šireg područja centra. U saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom, radiće se i na završetku crkve Svetog Vasilija Ostroškog.

Mladen Lučić

„Pošto mi trenutno nemamo svoje prostorije, koristimo prostor u OŠ „Aleksa Šantić“. Smatrali smo da je neophodno i tu uložiti novac i zamenili smo deo stolarije prošle godine, ove godine nastavljamo sa tim“, istakao je Lučić.

Posle više godina, u Novoj Gajdobri zaposlen je komunalni radnik pa je i nivo komunalne higijene poboljšan. Ipak, kako kaže naš sagovornik, važna je i svest građana o tome gde i kako odlažu otpad iz svojih domaćinstava.

[wonderplugin_slider id=174]

 

„Saradnja sa Komunalprojektom je zaista odlična i izlaze nam u susret kad je to potrebno. Međutim, javnom preduzeću „Standard“ se već godinama unazad obraćamo za rešavanje problema parkinga na mesnom groblju oko kojeg nema asfalta i građani Nove Gajdobre se najviše žale na to. Rečeno nam je da novca nema dovoljno, ali smo dobili obećanje predsednika opštine da će i taj problem biti rešen. Ako se moglo asfaltirati u svim ostalim naseljenim mestima, smatramo da je red da se i u Novoj Gajdobri tako nešto uradi“, kaže Mladen Lučić.

Kao i do sada, i u ovoj 2020. godini biće organizovana seoska hramovna slava, Dani kolonizacije, kao i godišnji koncert Kulturno-umetničkog društva.

„Očuvanje tradicije i održavanje kulturnih manifestacija predstavljaju očuvanje samog mesta, tako da ćemo nastaviti sa održavanjem tradicionalnih manifestacija“.

Preko Opštine Bačka Palanka, kaže Mladen Lučić, konkurisaće se i na konkurse koje raspisuje Pokrajina za renoviranje sportskih terena u Novoj Gajdobri.

„Naše terene koristi veliki broj dece. Inače, možemo se pohvaliti sa brojem dece. Uoči Nove godine delili smo paketiće i tada smo uvideli da ih ima preko 100 starosti do 12 godina, što je za naše malo mesto zaista značajno i pohvalno“, dodaje predsednik Saveta Mesne zajednice.

Mesna zajednica Nova Gajdobra ima plan da u narednom periodu obezbedi i poklon za svako novorođeno dete u ovom mestu. Mladen Lučić kaže da je to za sad samo ideja, ali da će zasigurno opredeliti sredstva kojima će pomoći deci i njihovim roditeljima.

Nova Gajdobra je jedno od retkih sela u kojima mladi bračni parovi ostaju i rađaju decu. Naš sagovornik smatra da tome dopinose firme koje rade i zapošljavaju veći deo stanovnika u Novoj Gajdobri.

Nakon završetka zgrade Mesne zajednice, predsednik Saveta ističe da je u planu izgradnja sportske sale u okviru škole „Aleksa Šantić“.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here