Oslanjamo se na sopstvenu rukometnu školu

Rukometaši „Lavova BP“ vredno treniraju pred nastavak sezone u Super B ligi – Sever, Centar

1154

Rukometaši „Lavova BP“ vredno treniraju pred nastavak prvenstva Super B lige –Sever, Centar koji se očekuje 29. februara.


U prvom delu sezone su „Lavovi BP“ završili na devetom mestu sa 8 bodova uz četiri  pobede i šest poraza.

– Igrači su nam preko zime imali takmičarske lige tako da praktično nismo ni prekidali sa radom. Priključili smo im sada starije igrače, a nastavljamo u istom sastavu kao jesenas. U prvom delu sezone u nekoliko utakmica nismo imali sreće jer smo gubili u poslednjim minutima i sekundama. Nadam se boljim igrama u nastavku takmičenja, a u prvom kolu igramo u Vrbasu od koga smo u „Tikvari“ izgubili sa jedan razlike. Idemo na ovo gostovanje sa željom da što bolje igramo, kaže Slobodan Permoser jedan od trenera rukometaša „Lavova BP“.

Bačkopalanački rukometni klub ne strahuje od borbe za opstanak u ligi, jer je tokom takmičenja već jedna ekipa napustila ligu.

[wonderplugin_slider id=174]

 

– Jako nam je bitno da mlađi igrači odigraju što kvalitetnije u nastavku kako bi se pripremili za sledeću sezonu. Prošla sezona nam je bila jedna od najuspešnijih kada su iskusniji igrači izneli teret, a letos su klub napustili Ćirović i Radović, dok su iskusniji rukometaši prepustili mesto mlađim. S jedne strane smo ponosni na mlade koji nastavljaju uspešnu rukometnu karijeru, a s druge strane nam je to znak da neiscrpno radimo svake godine kako bi „stvorili“ još nekog rukometaša.

– Prošla godina je za klub bila plodonosna što se tiče nagrada i priznanja. Između ostalih dobili smo plaketu od RSV i Oktobarsku nagradu Opštine Bačka Palanka. Te nagrade nas „teraju“ da se održimo na nekom rezultatskom nivou, podvukao je Permoser.

„Lavovi BP“ su širom zemlje poznati po radu sa mlađim kategorijama, a to potvrđuju i rezultati svih selekcija (juniori, kadeti, pioniri i mlađi pioniri).

– Prijatno su nas iznenadili rezultati mlađih kategorija i izvesno da ćemo se sa najmanje tri selekcije izboriti za državno prvenstvo. To je opet pohvalno, ali veliki izdatak za nas. Letos smo pokrenuli i žensku sekciju koju planiramo da na proleće uključimo u takmičenje mlađih pionirki, rekao je na kraju Permoser.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here