Bačka Palanka: Kreativni učenici predstavili ideje

2127

“Takmičarski dani mladih preduzetnika i inovatora“, namenjeni đacima do sedamnaest godina, održani su po prvi put u Baču. Kreativni učenici osnovnih i srednjih škola iz opština Bač, Bački Petrovac i Bačka Palanka, predstavili su svoje biznis ideje.

Foto: Miroslav Karanović

Više od sto učenika osnovnih i srednjih škola, predstavilo je svoje biznis planove iz oblasti poljoprivrede, turizma i energetike.

„Ekonomski efekti koncepta dualnog obrazovanja u Srbiji, biće vidljivi za nekoliko godina. Škola ne treba da bude institucija za pasivno sticanje znanja, nego da se učenici, a i mi stariji koji se stalno usavršavamo, pripremimo za jedan drugačiji, aktivniji život, koji treba da podigne ekonomiju ove zemlje“, smatra Dragoljub Kojčić, direktor Zavoda za udžbenike.

„Intelektualni kapital – znanje, vredi mnogo više od bilo kakve materijalizacije naših života. Ovo je dobar podsticaj i školama i roditeljima dece, da budućnost ne treba graditi sutra nego već danas, tako što ćemo ukazati na fokuse, koji nas zaista mogu izvući iz krize“, poručio je pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević.

„Takmičarske dane mladih preduzetnika i inovatora“ organizovao je Savez pronalazača Srbije.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here