Superliga: Bačkopalančani poklekli u duelu s „brđanima“

BAČKA PALANKA: U pravoj fudbalskoj drami, ekipa Čukaričkog je još jednom odnela čitav plen iz Bačke Palanke. Bukvalno je neizvesnost pred golom Kirovskog trajala do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Inače, utakmica je imala dva potpuno različita poluvremena. U prvom su dominirali Beograđani, koji su već tada mogli da imaju ubedljivu prednost od barem 3:0. Već posle tridesetak sekundi, gosti su, posle odličnog prodora najboljeg aktera susreta Ovusua i realizacije Mudrinskog, došli u vođstvo, a samo dva minuta kasnije rezultat je već glasio 0:2, posle gola Kopitovića. Pokušavala je OFK Bačka u prvom delu igre da smanji prednost „brđana“, ali bez uspeha.

Nastavak utakmice pripao je Palančanima. Samo što je krenulo drugo poluvreme, domaćin uspeva da smanji preko Makarića u 47. minutu, posle odličnog dodavanja Bjeloša. To je bio vetar u leđa domaćima koji su u 55. minutu izjednačili preko Čekovića s bele tačke, pošto je ovaj igrač nepropisno zaustavljen u šesnaestercu gostiju. Tada su domaći bili u naletu, ali je sredinom drugih 45 minuta plavima iz Bačke Palanke ponestalo snage i tempo je splasnuo. Čukarički je uspostavio ravnotežu na sredini terena i posle akcije u 68. minutu, u kojoj su učestvovali odlični Ovusu i Mudrinski, odbrambeni igrač bačkopalanačke ekipe Bjeloš je rukom igrao u svom šesnaestercu, pa je sudija Grujić pokazao još jednom na belu tačku. Siguran izvođač najstrože kazne bio je Mudrinski.

Do kraja utakmice domaćin je pokušavao da se po drugi put vrati u utakmicu i izjednači, ali bezuspešno.

OFK Bačka – Čukarički 2:3 (0:2)

BAČKA PALANKA: Stadion „Slavko Maletin – Vava“, gledalaca: 1.000. Sudija: D. Grujić (Niš). Strelci: Makarić u 47. i Čeković u 55. minutu (iz jedanaesterca) za OFK Bačku, a Mudrinski u 1. i 68. (iz jedanaesterca) i Kopitović u 3. minutu za Čukarički. Žuti kartoni: Spremo, Bjeloš, Balabanović, Klisura i Čeković (OFK Bačka), a Kirovski, Mudrinski, S. Jovanović, Kopitović, Puškarić i P. Jovanović (Čukarički).

OFK BAČKA: Jevrić 6, Nikolić 6 (Mićić 7), Spremo 7, Varga 6, Živković 6, Bjeloš 7, Makarić 7, Balabanović 6, Šarac 6 (Čeković 7), Trivunović 6 (Klisura 6), Radinović 7.

ČUKARIČKI: Kirovski 6, Docić 7, Mudrinski 7, Drinčić 6 (Bojić 6), S. Jovanović 7, Kopitović 7, Mićin 6 (Milojević 7), Ovusu 8 (Zorić -), Puškarić 6, P. Jovanović 6, Bogosavac 6.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here