„Čarobni decembar“

U OŠ "Aleksa Šantić", Gajdobra/Nova Gajdobra

1015

U razgovoru sa učenicima na časovima, učitelji su došli do podataka da veliki procenat njih, mnogo vremena provodi za računarima i TV ekranima, a jako malo se druži sa svojim vršnjacima u slobodno vreme. Kako bi podstakli učenike da svoje slobodno vreme organizuju i drugačije, učiteljice Orjana Teklić – Pecelj i Jadranka Samopjan osmislile su projekat „Čarobni decembar“.


Projekat je osmišljen tako da ceo mesec decembar bude posvećen novogodišnjim aktivnostima u vidu radionica, koje su stvaralačkog, istraživačkog, zabavnog i rekreativnog karaktera kroz druženje i kreativnu igru, a svaka sa svojim ciljem.

U okviru projekta realizovane su sledeće aktivnosti:

Kreativna radionica na temu „Reciklaža“, na kojoj su uz druženje i kreativan rad, od neupotrebljivih predmeta napravljene zanimljive novogodišnje dekoracije, ukrasi za jelku i čestitke, a ujedno su učenici utvrdili znanja o reciklaži i njenom značaju za očuvanje planete Zemlje.

Kreativna radionica sa roditeljima, koja je imala za cilj da podstakne roditelje da što više sarađuju sa školom, a za decu ovakve radionice su veoma korisne jer oni uz svoje roditelje razvijaju maštu i bude kreativnost.

Govorno – jezička radionica „Pismo Deda Mrazu“, na kojoj su učenici razvijali svoju jezičku kulturu. Oni su pisali pisma za Deda Mraza, ne znajući da će ih on posetiti u školi i lično čuti njihove želje. Osim želja čuo je i novogodišnje recitacije pojedinih učenika.

„Novogodišnji bazar“ prodajna izložba ručno rađenih novogodišnjih dekoracija, čestitki i ukrasa za jelku, a na kojoj su izloženi radovi nastali na kreativnim radionicama.

U okviru projekta učenici su i darivali jedni druge. Oni su početkom decembra izvlačili cedulje sa imenom jednog od svojih drugara, a čije ime je ostalo tajna, sve do trenutka kada su „poklončićem“ obradovali jedni druge.

U projektu „Čarobni decembar“ osim učenika i roditelja, učestvovale su učiteljice Sanja Bošković, Dragana Šešum, Orjana Teklić – Pecelj, Jadranka Samopjan, nastavnica engleskog jezika Mirjana Vraneš, nastavnik fizičkog vaspitanja Milan Kozomora i vaspitačice vrtića i pripremnog predškolskog programa Mirjana Kisin, Jelena Vukadinović i Dragana Babalj sa svojim mališanima. Učiteljice Orjana i Jadranka su bile organizatori i koordinatori svih aktivnosti.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here