Prvaci iz Gložana posadili svoje prvo drvo (GALERIJA)

Prvaci posadili drvo generacije

1131

GLOŽAN: Juče, 28.marta na manifestaciji koju je organizovalo Udruženje ekologa „EKOS“ u saradnji sa osnovnom školom „Jozef Marčok-Dragutin“ u Gložanu prvaci su posadili svoje drvo.


Svetski dan šuma obeležava se 21.marta. Ovim povodom sprovode se razne akcije u cilju promovisanja svesti o značaju i vrednosti šuma, a sa namerom da se ukaže na značaj šuma i njihov uticaj na opstanak čovečanstva. Manifestacija u Gložanu planirana je upravo ovim povodom. S obzirom da se ova aktivnost odvija na terenu, bilo je neophodno sačekati lepo vreme, a juče je nakon nedelju dana, osvanuo predivan dan, pogodan za realizaciju ove lepe akcije povodom Dana šuma.

Učenici prvog razreda posadili su svoje drvo generacije i izveli kratak program koji je bio posvećen lipi koju su posadili. Obećali su da će je čuvati i negovati, kao i celu prirodu. Ovo stablo je učenicima poklonilo Udruženje ekologa „EKOS“. Učenici ostalih šest razreda, koji su predhodnih godina posadili svoja stabla, takođe su pripremili kratak program, recitujući pesmice i čitajući tekstove o svom drvetu. Predhodno je svaki razred okopao i oplevio oko svog drveta.


Učenici Timotej
Boris Benka (6 razred) i Lidija Murtin (8 razred) koji su učestvovali na opštinskom takmičenju iz biologije, osvojili prva mesta i na taj način stekli pravo da učestvuju na regionalnom takmičenju, dobili su na kraju programa kao poklon od Udruženja ekologa „EKOS“ dva ukrasna stabla.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here