Održan Sajam cveća u Bačkoj Palanci

2233

Drugu godinu za redom Bačkopalančani su imali priliku da sve što im je potrebno za prolećnu dekoraciju pronađu na jednom mestu – na ovogodišnjem Sajmu cveća i organskih proizvoda koji je održan u subotu u Bačkoj Palanci. Ovaj sajam je i ove godine okupio cvećare, predstavnike rasadnika i proizvođače dekorativnog sadnog materijala i proizvođače organske hrane.

Sajam je i ove godine je održan pod pokroviteljstvom Opštinske uprave opštine Bačka Palanka i Turističke organizacije opštine Bačka Palanka.

Svoje proizvode na Sajmu cveća u Bačkoj Palanci predstavili su proizvođači baštenskih garnitura, ukrasnih saksija, kao i drugih dekorativnih predmeta iz domaće radinosti. I ove godine su sajam posetili i proizvođači iz okolnih sela i opština u velikom broju.

Velika ponuda doprinela je da i cene budu niže, a time je posetiocima omogućeno da odaberu više cveća za svoje vrtove, terase i bašte, čime doprinose da naš grad izgleda lepše.

Cveće zahteva puno pažnje i nege, ali je dobar izvor zarade

Da li je proizvodnja cveća isplativa i koliko je zahtevna ispričao je za BAP vesti Dejan Koplić iz Deronja koji prvi put učestvuje na ovom sajmu. Kako Dejan kaže već nekoliko godina se bavi hortikulturom, kao i cela njegova porodica.

– Moji roditelji se već petnaest godina bave cvećarstvom, i s godinama se kompletna porodica uključila u posao. Sada radimo kao poljoprivredno gazdrinstvo „Koplić“ i već smo prepoznatljivi u Deronjama, ali i u okolnim mestima po kvalitetnom cveću.

[wonderplugin_slider id=21]

 

– Cveće zahteva zaista puno pažnje, brige, tretiranje protiv bolesti i posebne uslove, kao što su svetlost, temperatura, prehrana. Mi sa proizvodnjom i negom cveća krećemo još u septembru, gde ga do aprila pripremamo za njegovu prodaju. Čuli smo za ovaj sajam koji se održava u Bačkoj Palanci i veoma smo zadovoljni odzivom i zainteresovanošću meštana za cveće, tako da sigurno dolazimo i sledeće godine.

„Nije lak posao raditi sa cvećem ali da bi bili uspešni treba da volite ovaj posao, a onda ćete u tome pronaći i zadovoljstvo i zaradu“ – ističe ovaj mladić.

 

Pogledajte kako je bilo na prošlom Sajmu cveća (2017.)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here