Pomoć izbeglima – građevinski materijal za neuslovne kuće

785

BAČ: Još 21 lice sa izbegličkim statusom dobiće novčanu pomoć u vrednosti od 9.000 evra u dinarskoj protivvrednosti radi kupovine građevinskog materijala, pošto je objavljena konačna lista sa imenima ko će dobiti novac, kazala je Bojana Končar iz Odeljenja za opštu upravu Opštine Bač.

– Ovi ljudi već imaju krov nad glavom, ali im je potreban novac da kuće prilagode boljim uslovima stanovanja – objasnila je Bojana Končar dodajući da se očekuje nastavak novčane pomoći u narednom periodu i za ostale sa izbegličkim statusom. Po njenim rečima ispod crte ostale su 22 porodice izbeglih i raseljenih, a ukupno na području opštine Bač nezbrinuto je još pedesetak familija, koje nisu još rešile stambeno pitanje.

– Ohrabruje što iz Komesarijata za izbegla i raseljena lica Srbije najavljuju da će u narednom periodu pomoć biti usmerena i prema samcima i dvočlanim porodicama, dok su mahom do sada imale podoršku višečlane familije – navela je Bojana Končar.

Opština Bač redovno učestvuje u Regionalnom stambenom programu, a sada je u toku Potprogram 4 za koji je kao i do sada novac obezbedila Evropska banka za obnovu i razvoj.

Ispod crte ostale su 22 porodice, a ukupno na području opštine Bač stambeno je nezbrinuto još pedesetak familija izbeglih i raseljenih

– Tokom raspada nekadašnje SFRJ na područje opštine stiglo je ukupno 1.736 lica, najviše iz Hrvatske pa onda iz Bosne – istakla je Končar . – Neki su ostali da žive na području opštine, a drugi odselili. Među nastanjenima ima i materijalno ugroženih kojima Komesarijat za izbeglice dva puta godišnje pomaže, u vidu paketa sa namirnicama i novčano, u visini od 15.000 dinara.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here