Stigla je „Pozorišna jesen“

INTERVJU: Maja Kuljić PR Kulturnog centra Bačka Palanka

844

BAČKA PALANKA: U četvrtak, 11. oktobra, krenula je ovogodišnja „Pozorišna jesen“ u organizaciji Kulturnog centra Bačka Palanka.


Maja Kuljić

Prateći kritike, reakcije publike, komentare na raznim stranama, internetu, novinama, vredni ljudi iz KC su sastavili repertoar ove značajne pozorišne manifestacije u našem gradu.

Dvanaest predstava, po šest u dečijem i terminu za odrasle, biće odigrane ili su već izvedene pred palanačkom publikom od 11. oktobra do 17. novembra, četvrtkom i subotom svake nedelje.

Više o predstavama saznali smo od Maje Kuljić, zadužene za odnose sa javnošću u KC:

– Ovogodišnja „Pozorišna jesen“ je šesta po redu koju organizuje Kulturni centar. Potrudili smo se da ponudimo što kvalitetniji i raznovrsniji pozorišni repertoar. Prihvatljivim cenama se trudimo da što većem broju ljubitelja Talijine umetnosti omogućimo prisustvo predstavama.

Redovnim posetiocima smo omogućili i kupovinu sezonskih karata za svih šest predstava za odrasle, po ceni od 1.500 dinara. Ostali će moći pojedinačne karte da nabave od ponedeljka do dana predstave, od 18 do 20 časova na blagajni bioskopa, gde će se sve predstave i održavati.

U četvrtak, 11. oktobra, gledaoci su mogli da prate predstavu za odrasle „Bračni prevrtljivci“ Agencije „Scena“ iz Beograda, sa glumcima Olgom Odalović, Milošem Đorđevićem i Sonjom Knežević. Bila je to predstava o  sudbini oko nas, jedno drugarstvo iz gimnazije obnavlja se posle proslave godišnjice mature. Sve je na prvi pogled isto, ali svi sada imaju muževe, devojke i supruge u spletu situacija, koje samo život može da iznedri. Urnebesna komedija situacije, koja je publiku nasmejala do suza.

U četvrtak 18. oktobra, na redu je predstava „Migrantkinja Lejla ili daleko je Hajdelberg“ Poetskog teatra iz Obrenovca, a ulaznica je 200 dinara. Kroz susret civilizacija i stalnih migracija, stvara se jedna neobična dramska priča koja pokazuje sve ono što je ljudsko i plemenito, koje prevazilazi sve stereotipe.

U petak, 26. oktobra, predstavom „Svetozar Treći“, NAS teatar iz Beograda izlazi pred palanačku publiku, cena ulaznice 300 dinara. Komad je napisan prema tekstu Ljiljane Bralović „Kada umrijeh onomad“ režio je Mihajlo Kostadinov, a predstavu izvodi glumac Ivan Perković. Kroz Svetozareva kazivanja on iznosi osudu licemerja, pretvaranja i neke vrste izopačenosti. Drugi motiv priče je želja glavnog junaka da vidi koliko će kome nedostajati, kada ga više ne bude bilo.

U izvođenju Ispad produkcije iz Beograda, 1. novembra na repertoaru je predstava „Udaj se muški“, ulaznica je 400 dinara, a igraju Snežana Savić, Stefan Uroš Tešić, Predrag Kotur i Miloš Đorđević. Svi žele venčanje iz snova, svima je to neophodni životni korak. Jedno venčanje otkriće tajne, razotkriti karaktere likova i stvoriti tenzije, ali likovi će ispisati još poneki važan događaj u svojim životima i doneti životne odluke u još jednoj komediji situacije.

U subotu, 10. novembra će nam gostovati Narodno pozorište „Sterija“ iz Vršca, sa dečijom i predstavom za odrasle. U 20 časova videćemo crnu komediju „Heroj nacije“ po tekstu Ivana Lalića, u režiji Predraga Stojmenovića, po ceni od 300 dinara.

Pozorišnu jesen, što se tiče predstava za odrasle, ove godine završavamo 15. novembra predstavom „Laži me“, ulaznica 300 dinara, a igraju Aleksandar Dunić i Sandra Bugarski. Inspirisan je poetsko-proznim zapisima o ljudskoj svakodnevnici jednog sredovečnog bračnog para.

Kod dečijih predstava da kažemo, da je za razliku od najavljenog, 13. oktobra na repertoaru „Tužno pače“ Dramskog studija „Teatrić“ iz Beograda umesto „Priče o ljubavi“. Sve ostale idu prema najavi, svake subote od 17 časova, sem predstave „Papagaji“ Narodnog teatra „Sterija“ iz Vršca, koja će se odigrati 10. novembra u 11 sati, a ulaznice za sve dečije predstave su po 100 dinara.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here