Otvorena izložba slika i crteža Tamare Jovanov

406

BAČKA PALANKA: U Galeriji Kulturnog centra, u ponedeljak 11. februara, otvorena je izložba slika i crteža mlade i talentovane Tamare Jovanov iz Zrenjanina. Izložba će moći da se pogleda naredne tri nedelje.


Atmosfera sa otvaranja izložbe u Galeriji Kulturnog centra/ Fofo: BAPVESTI

Tamara Jovanov je rođena 10. jula 1997. godine u Zrenjaninu. Završila je Srednju školu za dizajn „Bogdan Šuput“, u Novom Sadu 2016. godine, smer likovni tehničar, nakon čega iste godine, upisuje slikarstvo na  Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi prof. Gorana Despotovskog.

-Zahvaljujem Vam se na odzivu da večeras zajedno otvorimo moju treću samostalnu izložbu pod nazivom Izložba slika i crteža!Pre svega, želela bih da se zahvalim Kulturnom centru Bačke Palanke na saradnji i prostoru prilikom realizacije ove izložbe. Zahvaljujem se Maji Kuljić, Nebojši Anđelkoviću i direktoru Kulturnog centra Bačke Palanke Marku Knežiću, na uspešnoj saradnji i pomoći prilikom organizovanja i realizovanja izložbe – rekla je ova mlada umetnica povodom otvaranja izložbe.

Tamara Jovanov pored svog rada na otvaranju izložbe

-Želela bih da se zahvalim mojoj porodici i prijateljima, da se zahvalim na poverenju, neizmernom razumevanju i bezuslovnoj podršci!-istakla je Tamara

Izložba koju ćete imati prilike da pogledate se sastoji iz pedesettri rada, od toga tridesetdevet slika i četrnaest crteža.

Radovi su postavljeni po celinama, sa jedne strane ćete moći da vidite pejzaže, sa druge strane portrete. Predstavljeni su vam radovi iz 14 različitih serija, koje su nastale u periodu od 2015. do 2019. godine, u različitim slikarskim tehnikama, od kojih je najčešća tehnika ulje na platnu.

Pored slikarstva, autorka se bavi i pisanjem poezije i proze, za šta je dobila brojne nagrade. Radovi su joj publikovani u nekoliko zbornika. Prvu samostalnu izložbu je otvorila 2018. godine u Gradskoj narodnoj biblio teci „ŽarkoZrenjanin“ u Zrenjaninu, pod imenom „Imresija – moj pogled na svet“, predstavljajući slikarski opus radova u periodu od pet godina umetničkog stvaralaštva (2012-2017).

Otvaranje izložbe su ulepšali đaci Muzičke škole „Stevan Hristić“ iz Bačke Palanke

Drugu samostalnu izložbu, u okviru projekta  „Umetnikov otisak“, otvara u Art kafe galeriji Beti Ford u Beogradu, pod nazivom „Portreti“ septembra 2018. godine.

[wonderplugin_slider id=117]

 

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here