Podizanje ekološke svesti među bačkopalanačkim osnovcima

U OŠ "Vuk Karadžić" u Bačkoj Palanci održano Opštinsko takmičenje "Prljavo ili čisto nije isto"

1072

BAČKA PALANKA: U okviru zajedničke saradnje Opštine Bačka Palanka i Nemačke razvojne organizacije GIZ, u OŠ „Vuk Karadžić“ u Bačkoj Palanci u četvrtak 7. novembra, održano je Opštinsko takmičenje „Prljavo ili čisto nije isto“ koje se održava u okviru Eko kviza.


Ovaj kviz, u kome deca kroz različite igre uče o ekologiji, reciklaži i zaštiti životne sredine, je samo deo aktivnosti u okviru projekta Upravljanje otpadom u kontekstu klimatskih promena Nemačke razvojne organizacije.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Cilj kviza je podizanje nivoa svesti o ekologiji među učenicima od petog do osmog razreda. Opština Bačka Palanke je od ove godine deo ovog projekta, a obuhvaćeno je 10 osnovnih škola u opštini.

Lokalna samouprava i JKP Komunalprojekt podržali su ovakvu akciju, a kao podršku ovom projektu, javno komunalno preduzeće, osnovnim školama u Bačkoj Palanci podelio je kante za otpad.

Boško Mijatović

Direktor Komunalprojekta, Boško Mijatović naglasio je značaj podizanja svesti o zaštiti životne sredine naročito među mladima.

„Bez edukacije i bez znanja, nema napretka u razvijanju svesti o reciklaži i upravljanju otpadom. Svaka osoba dnevno napravi jedan kilogram otpada, što predstavlja ogromne količine smeća i neophodno je recikliranje podići na jedan viši nivo“, izjavio je Boško Mijatović.

Na današnjem polufinalnom takmičenju učestvovalo je pet ekipa iz pet osnovnih škola, a najbolja škola predstavljaće Bačku Palanku na regionalnom takmičenju.

Kroz kviz deca su mogla da nauče o pravilnom recikliranju otpada i kako da se podigne svest o značaju reciklaže.

Sanja Ralić

Direktorka OŠ „Vuk Karadžić“, Sanja Ralić kaže da im je čast što su ugostili organizatore i bili domaćini današnjeg takmičenja.

„Učenici imaju priliku da se edukuju o ekologiji i da se upoznaju sa malo drugačijim načinom takmičenja kroz kviz koji je njima zanimljiv“, rekla je Sanja Ralić.

 

 

 

[wonderplugin_slider id=173]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here