Mladenovljani na „Sajmu zavičaja“

1146
Foto: Saša Sredojević

Na ovogodišnjoj manifestaciji pod nazivom „Zavičaj kroz privredu, turizam i kulturu“ predstavila su se mnoga društva, udruženja, izlagači.


Među više od 70 izlagača i 300 učesnika, kao i na 100 štandova, učestvovali su predstavnici i naše opštine – KUD „Dr Mladen Stojanović“ i udruženje žena „Bukin“ iz Mladenova.

Prikazom pesama, nošnji i igara predstavili su rad ovog društva, koje neguje zavičajnu tradiciju. Mlada muška pevačka grupa je bila pravi reprezent čuvanja pesme. Kao i uvek izgledali su i zvučali sjajno. Kad su uživo zapevali, sve je na čas utihnulo. Privukli su pažnju prisutnih posetilaca, jer ta pesma nosi snagu gorštaka, planina i vetrova odakle i potiče.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Ujedno UŽ „Bukin“ je vredno radilo te su doneli domaće proizvode, cicvare, pogače, pite, kolače. Ručni radovi vrednih žena su i ovde imali svoje mesto i stolovi su bili prepuni kako hrane tako i predmeta domaće radinosti. Ujedno pokazali smo i proizvode prizvođača iz naše opštine mlečne proizvode, rakije, med, prehrambene proizvode.

„Moramo odati priznanje svima koji su pomogli da se naša opština na ovaj način valjano predstavi… Ujedno važno je pomenuti da je značajno mesto bilo posvećeno i Turističkoj organizaciji naše opštine i svemu što Bačka Palanka sa svojom okolinom može da ponudi danas na turističkom tržištu koje ubrzano raste i menja se“.

Sekretarijat za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, uz podršku Pokrajinske vlade, a u organizaciji Fonda za pružanje pomoći prognanim i raseljenim licima, po drugi put organizuje Sajam zavičaja i nadamo se da će i ubuduće nastaviti da okuplja one koji vole Vojvodinu, a sećaju se porekla.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here