Udovičić: Mali lokalni klubovi baza vrhunskog sporta

199
Foto: Tanjug/A. Vukelić

Vanja Udovičić, ministar omladine i sporta obišao je sportske klubove u opštinama Apatin, Odžaci i Bač, čime je nastavio akciju obilazaka lokalnih samouprava i doniranja sportske opreme.


Udovičić je u Apatinu obišao FK Mladost, gde su ga dočekali predsednik opštine Milan Škrbić, zamenica predsednika opštine Dubravka Korać i predsednik fudbalskog kluba Goran Runjaić.

Ministar je istakao da mu je drago što je došao u opštinu sa velikom sportskom tradicijom.

– Apatin je opština koje je dala veliki broj reprezentativaca i olimpijaca, ali opština koja daje neverovatne mogućnosti za razvoj rekrativnog, amaterskog, školskog i profesionalnog sporta. Opština je dala veliki akcenat na omladinsku politiku, a hvala predsedniku na povećanom budžetu za sport na 19,5 odsto, gde se pokazuju tendencija ulaganja u sport – rekao je Udovičić u Apatinu.

Prilikom obilaska FK Zadrugar u Srpskom Miletiću, Udovičić je izjavio da su mali lokalni klubovi baza vrhunskog sporta i da sa malih terena nastaju vrhunski sportisti, te da iz tog razloga treba da se ulaže u infrastrukturu.

– Moramo da pomognemo lokalne klubove da bismo mogli da se nadamo vrhunskom rezultatu – rekao je Udovičić.

 

U Malom Baču ministra su uz lokalne zvaničnike, predsednika opštine Bač Borislava Antonića, direktora Ustanove za sport i rekraciju „Bačka tvrđava“ Bač Gorana Čalića, sekretara sportskog saveza Branislava Mikovicara i predsednika fudbalskog kluba Nemanju Đukića, dočekali fudbaleri i treneri FK Mladost.

Ministar je podsetio da je u poslednje dve godine tri puta bio u poseti Baču, naglasivši da je važno da se čuje sa kakvim izazovima se suočavaju lokalni klubovi.

– Kroz živu reč videli smo da možemo mnogo da pomognemo. Jačanjem amaterskog i rekrativnog sporta napreduje celokupni sport – zaključio je Udovičić.


Pogledaj: Ministar Vanja Udovičić treći put u Baču

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here