Nije vest kad Srbin zaigra u Hrvatskoj, već kad se uloge zamene

Fudbaler rođen u Zagrebu, Luka Pisačić, dočekan je u Bačkoj Palanci kao pojačanje

475
Foto: Privatna arhiva

Izgleda da do medija u mojoj zemlji još nije došla vest da sam potpisao za Bačku. Sjajno sam prihvaćen i u klubu i u gradu – kaže rođeni Zagrepčanin, za „Alo!“


Nije vest kad Srbin zaigra u hrvatskom klubu, već kad se uloge zamene. Zato je dolazak Luke Pisačića u OFK Bačka izazvao pažnju. Bar kod nas.

Fudbaler rođen u Zagrebu pre 23 godine, visok 190 centimetara, dočekan je u Bačkoj Palanci kao pojačanje. Već na prvoj utakmici, prijateljskoj, najavio je da će to i biti za tim trenera Dejana Rađenovića.

– Posle samo nekoliko treninga, protiv Radnika iz Bijeljine sam postigao dva gola. Još više me raduje što sam na terenu proveo 90 minuta, jer sam završio sa oporavkom posle teške povrede zbog koje nisam igrao pola godine – kaže Pisačić za „Alo!“.

Prababa rođena u Vojvodini

Pisačić otkriva za „Alo!“ da vuče korene iz Vojvodine. – Ovde je rođena moja baka po majci, ali se još kao devojčica preselila u Zagreb.

Retkost je da Hrvat zaigra u Srbiji?

– Nemam nikakve predrasude. Moj menadžer Dušan Petković, bivši reprezentativac Srbije, procenio je da više nema smisla da igram u Austriji ili Sloveniji. Posle nekoliko hrvatskih klubova, od kojih je najpoznatiji Slaven iz Koprivnice, branio sam boje Eberaua, Materzburga i Lafnica, onda je kucnuo čas za napredovanje, a to je svakako Superliga Srbije.

[rev_slider alias=“oaza_mb“][/rev_slider]

 

Koliko je poznajete?

– Zasad malo. Znam da ima 20 klubova, što je razvodnilo kvalitet, ali samim tim očekujem da postignem što više golova kada mi trener Rađenović ukaže šansu. Bačka je dosad postigla samo pet golova i verujem da sam zbog toga angažovan – kaže napadač iz Hrvatske, koji je ugovor s Palančanima potpisao na dve godine.

Da li ste imali probleme na nacionalnoj osnovi?

– Ma kakvi! Sjajno sam prihvaćen u klubu i gradu. Najpre sam živeo u hotelu, sad sam dobio stan na korišćenje. Grad je višenacionalna sredina, a verujem da ću na isti način biti prihvaćen i u ostalim delovima Srbije.

Samo dvojica iz komšiluka

Trenutno su u Superligi Srbije samo dvojica Hrvata. Osim Pisačića, tu je i Slavko Bralić, štoper Vojvodine. Sa Novosađanima je u prošloj sezoni osvojio i trofej – Kup Srbije.

Kako su reagovali hrvatski mediji na vaš dolazak u Srbiju?

– Izgleda da do njih još nije došla vest o tome, tek očekujem pozive. Razgovarao sam samo sa novinarom iz Austrije, koji zna da sam napustio tu zemlju i karijeru nastavio u Srbiji. Izneo sam mu samo pozitivne utiske, jer drugih i nemam.

S kim se najviše družite u novom klubu?

– Sa svima, a najviše sa Danilom Rađenom i Rusom Šabatom Loguom.

Kako provodite slobodno vreme?

– Obožavam da igram šah i ne odvajam se od table. Na početku je to svima bilo čudno, ali sada već ima šest-sedam saigrača sa kojima redovno igram – zaključuje Pisačić.


Pogledaj: Bačka nije izdržala u Lučanima (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here