Palančanima tri medalje

Društvo za sport i rekreaciju invalida Bačka Palanka

594
Izvor: Nedeljne novine

Sportisti invalidi bačkopalanačkog Društva za sport i rekreaciju su u subote 14.11.2020. godine  na novosadskom „SPENS“-u učestvovali na pokrajinskom prvenstvu za osobe sa invaliditetom u stonom tenisu.


Na ovom takmičenju je DSRI Bačka Palanka u ekipnoj konkurenciji bila treća, a u pojedinačnoj su osvojene tri medalje. Radovinka Radanović je u ženskoj konkurenciji u opštoj kategoriji osvojila zlatnu medalju, Nedeljko Šobat je u opštoj kategoriji kod muškaraca bio drugi, a Nebojša Manjin u kategoriji amputiraca gornjih ekstremiteta osvojio bronzu.

– Šobatu je zamalo izmakla zlatna medalja u opštoj kategoriji pošto je od bivšeg reprezentativca Tipurića izgubio sa 2:3, ali će ga savladati u budućnosti sigurno, kaže predsednik Društva za sport i rekreaciju invalida Bačka Palanka Slobodan Stanojević i nastavlja:

-Što se tiče Manjina, potajno smo se nadali i boljem uspehu, ali medalja je medalja. Imajući u vidu konkurenciju na pokrajinskom takmičenju, zadovoljan sam ostvarenim rezultatom.

Ekipu DSRI Bačka Palanka su na pokrajinskom takmičenju u stonom tenisu činili: Radovinka Radanović, Nedeljko Šobat i Nebojša Manjin, dok je Slobodan Stanojević bio vođa ekipe. Do kraja godine su ostala dva takmičenja (šah i atletika) koja su odložena zbog nepovoljne epidemiološke situacije sa korona virusom, a male su šanse da će se uopšte i odigrati. Ipak, kako sada stvari stoje, DSRI Bačka Palanka će biti četvrta što je sasvim dobar rezultat.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

– Ove godine smo, kao i ostali, bili oštećeni korona virusom. Kakvi su bili uslovi takmičenja zadovoljni smo četvrtim mestom. Pohvalio bih lokalnu samoupravu koja podržava naš rad i pomaže nam u skladu sa svojim mogućnostima, kao i Sportski savez „Tikvara 2017“. Nadamo se da će iduće godine biti bolji uslovi, barem što se tiče korone. Jednostavno, ništa zbog virusa Covid 19 ne može da se planira, a epidemiološka situacija određuje dalji tok dešavanja, dodaje Stanojević uz još jedan apel mlađim osobama sa bilo kojim invaliditetom da se uključe u rad DSRI kako bi rezultati bili što bolji.

U Vrbasu je 6. novembra odigran tradicionalni prijateljski tromeč između Novog Sada, Vrbasa i Bačke Palanke u tri discipline (šahu, pikadu i visećoj kugli). Iako je ovde rezultat najmanje bitan recimo da je Bačka Palanka osvojila drugo mesto.

POGLEDAJ: Stonoteniseri Tikvare bolji od Mladosti iz Bačkog Petrovca

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here