Товаришани други, Гајдобрани трећи

Одржана 6. „Штукијада – Златна трокрака“ у Вајској

Извор: Недељне новине

У суботу (04.11.), Спортско риболовно друштво „Шаран“ из Вајске, било је домаћин традиционалне шесте „Штукијаде – Златна трокрака“ на писти „Жива“.


Ово такмичење окупило је седамдесет екипа и 140 пецароша из Крагујевца, Програра, Панчева, Сенте, Бачке Паланке, Оџака, Бођана, Гајдобре и других места. Такмичари су пецали штуку на пампур у временском трајању од шест сати.

На крају „Штукијаде“ петочлани жири прогласио је најуспешније екипе. Титулу победника освојио је састав из Бача: Винко и Марко Јакић – „Сам против свих“. На друго место пласирао се двојац из Товаришева „Тата и син“ Здравко Шијачић и његов син, док је треће место припало „Контри“ из Гајдобре. За гајдобранску екипу такмичили су се Саво Албијанић и Никола Пецељ.

Поред пехара, члановима трима најбоље пласираним екипама припале су и новчане награде у износу, 50, 25 и 15 хиљада динара. Најлакши примерак штуке, тежак свега 170 грама, упецала је екипа „Црвени вир“.

– Наше риболовно друштво током године организује неколико такмичења у пецању рибе. „Штукијада – Златна трокрака“ свакако је једно од оних такмичења које редовно привуче веома велику пажњу, како оних који се такмиче, тако и оних који дођу да га посматрају. На суботњој „Штукијади“ било је око 400 гледалаца. Арбитража је и овај пут била поверена петорици судија из Вајске. За све такмичаре организовали смо заједнички доручак. Искористио бих и ову прилику, да се захвалим свим спонзорима који су подржали и помогли ово наше такмичење. Поред пехара и новчаних награда најуспешнијим такмичарима додељене су и робне награде – каже Стеван Адамовић, председник СРД „Шаран“ из Вајске.

Најкрупнију штуку – 5,010 килограма, упецали су чланови екипе „Тата и син“ из Товаришева, а други појединачни улов по тежини – 4,960 килограма, успели су да остваре чланови екипе „Сам против свих“ из Бача, а трећи улов по тежини једног примерка – 2,885 килограма, остварили су чланови екипе „Контра“ из Гајдобре.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here