Pionirke karate reprezentacije iz Bača na prijemu u Opštini

Ove devojčice, koje su se takmičile u kategoriji od sedam do devet godina, na takmičenju u katama imale su konkurenciju iz 12 zemalja i uspele da budu najbolje

272
Izvor: Opština Bač

BAČ: Tri devojčice, Jovana Rajak, Milica Naumov i Zina Đurčianski, članice Karate kluba „Slavija“ iz Bača koje su na održanom 13. Svetskom prvenstvu „Šotokan“ karate kupa u Zrenjaninu prošle nedelje, osvojile zlatnu medalju u ekipnom prvenstu i Jovana Rajak bronzanu pojedinačno, bile su u sredu, 24.11. na prijemu u Svečanoj sali Opštine Bač.


Zamenica predsednika opštine Marina Balaban i Branko Mikavica ispred Sportskog saveza Opštine Bač čestitali su devojčicama ovaj uspeh i dodelili prigodne poklone, jer su prve članice ovog kluba koje su u pionirskom uzrastu u nastupu za reprezentaciju Srbije ostvarile tako veliki i značajan rezultat.

Njihov trener Helga Borčić se uz prisustvo roditelja zahvalila Opštini i sportskom savezu na dosadašnjoj podršci, ali su razmatrani i dalji koraci kojima se može doprineti unapređenju uslova u kojima deca treniraju.

Ove devojčice, koje su se takmičile u kategoriji od sedam do devet godina, na takmičenju u katama imale su konkurenciju iz 12 zemalja i uspele da budu najbolje.

Treniraju tri puta nedeljno, Zina ima zeleni, dok su Jovana i Milica vlasnice crvenog pojasa. Karate klub „Slavija“ Bač trenutno broji oko 60 članova raspoređenih u nekoliko uzrasnih kategorija, a neposredno pre ovog prvenstva tokom sezone 2021. devojčice su učestvovale i na prvenstvu Srbije koje je održano u Jagodini i prvenstvu Vojvodine koje je održano u Titelu, gde su takođe ostvarile zapažene rezultate.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here