Грешка коју не смете чинити када кувате тестенину

Спемање тестенине не изискује много умећа.

1064
Фото: Pexels

Спемање тестенине не изискује много умећа. Међутим, постоје неки трикови како да вам јело увек испадне сјајно, а да се паста не лепи и не буде гњецава.


Кулинарски стручњаци саветују да у воду у којој кувате тестенину додате со, али додате ли у воду и уље, упропастићете сав труд. Ево и због чега.

Неки уље додају мислећи да ће оно спречити да се тестенина током кувања залепи. Међутим, основно правило науке је да се вода и уље не мешају. То ће довести до тога да сасвим мала количина, ако уопште имало, доспе у додир са тестенином током кувања. Уље ће се највероватније залепити за тестенину након што је процедите, а то ће касније спречити да се сос којим прелијете пасту измеша лепо са њом.

Како би ипак спречили лепљење тестенине током кувања, експерти саветују да је кувате у великим шерпама и у много воде, како би имала простор да се ‘креће’. Можете је и мешати, чим је ставите у шерпу и касније још неколико пута, а сос обавезно додајте док су и он и тестенина врући, или оставите мало воде у којој сте кували пасту како би је пре сервирања омекшали.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here