Novak Đoković Fondacija i The Human Safety Net otvorili Centar za roditelje u Baču

Fondacija otvorila treći od 15 Centara za roditelje širom Srbije

Izvor: Opština Bač

BAČ: U okviru programa „Podrška, NE perfekcija“ (PNP) Novak Đoković Fondacija danas je u Baču otvorila Centar za roditelje pri PU „Kolibri“.


Centri, u kojima će se održavati PNP radionice vođene od strane obučenih facilitatora, predstavljaju jedinstven projekat koji se u Srbiji realizuje po prvi put. Svrha centara je da se roditelji i staratelji dece uzrasta do 6 godina dodatno osnaže kako bi se što bolje starali o svojoj deci i stvorili mrežu međusobne podrške.

Sredstva su obezbeđena od strane projekta „Proširi uticaj“, inovativne višegodišnje strategije The Human Safety Net-a koja za cilj ima širenje društvenog uticaja na najugroženije porodice i odgovorne preduzetnike. Planirano je da tokom 2021. i 2022. širom Srbije bude otvoreno 15 ovakvih centara.

„Izuzetno nam je drago da smo danas u Baču otvorili naš treći Centar za roditelje, kao rezultat plodne saradnje sa našim dugogodišnjim partnerima iz Generali osiguranja Srbija. Namena i ovog Centra je da podržimo i osnažimo roditelje i staratelje u ulozi koja će bitno uticati na odrastanje i život njihove dece, i nadamo se da ćemo u toj zajedničkoj misiji ostvariti sve srodne ciljeve i steći nove drage prijatelje kroz radionice koje slede u njemu,“ rekla je Maja Kremić, nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije.

Izvor: Opština Bač

„Program „Podrška, NE perfekcija“ Novak Đoković Fondacije od 2017. je sa zapaženim uspehom pomogao velikom broju porodica širom Srbije. Iskrenost, toplina, uvažavanje i podrška najvažnije su odlike naših radionica – čiji je rezultat i otvaranje Centara poput ovog u Baču danas,” istakla je je Smiljana Grujić, glavna programska menadžerka Novak Đoković Fondacije.

„U okviru inicijative The Human Safety Net ispred Generali osiguranja Srbija, već tri godine podržavamo rad našeg partnera Novak Đoković Fondacije i njen program „Podrška, NE perfekcija. Dodatna sredstva omogućiće nam da, kroz Centre za roditelje, damo podršku još većem broju roditelja i staratelja širom zemlje, pružimo im stručnu pomoć, ali i mesto na kojem će moći da razmene iskustva i izazove sa kojima se svakodnevno susreću. Verujemo da ćemo edukacijom i osnaživanjem roditelja i staratelja deci obezbediti srećnije odrastanje i bolje šanse za budućnost,“ dodala je Ana Simeunović, viši konsultant za životna osiguranja Generali Osiguranja Srbija.

„Srećni smo što su Novak Đoković Fondacija i The Human Safety Net prepoznali našu ustanovu kao partnera za implementaciju programa za svakog roditelja/staratelja – „Podrška, NE perfekcija“. U predivnom ambijentu PU „Kolibri“ u Baču otvara se Regionalni centar za edukaciju roditelja, u kome će svake godine veliki broj njih pronaći ohrabrenje, motivaciju i podršku za svakodnevne izazove koje donosi roditeljstvo. Sigurni smo da će ovaj Centar za roditelje imati veliki doprinos u stvaranju zdrave porodice, u kojoj se neguje ljubav, razumevanje i toplina, a koji su neophodni za celokupan i skladan razvoj ličnosti deteta.“ zaključila je Ana Boškić, direktorka PU „Kolibri”.

Planirano je da program „Podrška, NE perfekcija” do kraja 2023. godine obuhvati još 2800 roditelja i skoro 5600 dece, uz blisku saradnju sa državnom i lokalnom upravom.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here