Opština Bač osnovala Koordinacioni tim za izradu Plana razvoja opštine Bač za period 2022-2028. godine

223
Foto: Opština Bač

Skupština Opštine Bač krajem februara donela je odluku o pristupanju izradi Plana razvoja opštine Bač za period 2022 – 2028. godine. Stručnu podršku pruža Stalna konferencija gradova i opština kroz projekat „Javne i privatne finansije za razvoj – obezbeđivanje održivih lokalnih zajednica unapređenjem planiranje lokalnog razvoja u Republici Srbiji“.


Bespovratna sredstva obezbeđena su iz razvojne pomoći Slovačke (SlovakAid) i programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), navedeno je na sajtu Opštine.

[rev_slider alias=“euro-af-salon-namestaja“][/rev_slider]

 

Cilj izrade plana je stvaranje vizije održivog razvoja opštine Bač i definisanje prioritetnih ciljeva razvoja i odgovarajućih mera, zasnovanih na unapređenju sveobuhvatnog kvaliteta života građana, podsticanju ubrzanog ekonomskog razvoja, planskom i racionalnom korišćenju prirodnih resursa, obezbeđenju soijalnog napretka i smanjenju siromaštva, pružanju kvalitetne zdravstvene zaštite i obrazovanja, unapređenju kulture, poštovanju ljudskih i manjinskih prava i obezbeđenju jednakih mogućnosti za sve građane opštine.

Početkom marta formiran je i Koordinacioni tim, čiji je zadatak da organizuje i koordiniše aktivnosti, utvrđivanje tematskih radnih grupa, pružanje informacija javnosti i tako dalje.

Rok za izradu Plana razvoja opštine Bač je do kraja 2021. godine.


Pogledaj: Psi izujedali četvorogodišnjeg dečaka u Senti, dete preminulo na putu do bolnice

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here