Opština Bač priprema izgradnju socijalnih stanova porodicama koje su u požaru ostale bez doma

397
Foto: RTV

BAČ: Stanari zgrade na Ekonomiji 1 u Baču ostali su bez svojih domova, jer je vatrena stihija progutala objekat u kojem su decenijama živeli.


Lokalna samouprava preduzela je neophodne korake da bi se porodicama obezbedio adekvatan privremeni kolektivni smeštaj u Sportskoj hali, ali dok ne bude sagrađena nova zgrada, opština Bač obezbediće i snositi troškove smeštaja u privremenim stanovima za sve porodice.

Opština Bač obezbedila je lokaciju, a priprema projektno tehničku dokumentaciju za izgradnju socijalnih stanova namenjenih porodicama, koje su ostale bez krova nad glavom zbog požara na stambenoj zgradi Ekonomije 1, gde su godinama živeli. Skupštinom odlukom opština Bač biće zakupac stanova za privremeni smeštaj porodica, dok se ne izgradi novi stambeni objekat.

 

„Opštinska obaveza biće da plaća zakup stanova i kuća, a za socijalno ugrožene ili korisnike socijalne pomoći opština Bač preuzima na sebe plaćanje električne energije uz napomenu da ćemo i dalje pružati svu neophodnu pomoć našim ljudima. Sigurno ćemo dati sve do sebe da se u toku 2021. godine završi zgrada i da ljudi sledeću zimu dočekaju u novim stanovima“, kaže Steva Panić, predsednik opštine Bač.

Sloga kuću gradi, kažu stanari kolektivnog smeštaja koji su se zbog muke, koja ih je zadesila, dobro organizovali u novonastaloj situaciji.

„Verujem u rukovodstvo, jer čujem da ćemo iduće godine dobiti svoje stanove, a do tada da se strpimo. Ovde je za sada dobro i toplo, a i složni smo. Ne smetamo jedni drugima i svi znamo svoje obaveze“, kaže Marijana Krajnc iz kolektivnog smeštaja u Baču.

„Dobro nam je ovde i nemamo nikakve zamerke. Imamo doručak, ručak, topli obrok, sve što je potrebo. Što se tiče smeštaja, mi smo zadovoljni“, kaže Štefan Hajek iz kolektivnog smeštaja u Baču.

Sve što je neophodno za privremeno funkcionisanje i boravak u kolektivnom smeštaju obezbedila je lokalna samouprava, a već od narednih dana petnaest porodica imaće normalnije uslove za život, van kolektivnog stanovanja.


Pogledaj: Poljoprivrednoj školi iz Bača prvo mesto na VI Sajmu školskih timova za karijerno vođenje

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here