Poziv za obuke za nezaposlena lica u opštini Bač

Jedna od prvih aktivnosti na projektu je održavanje obuka u oblasti preduzetništva tj. kako započeti sopstveni posao

104
Foto: Canva

BAČ: Opština Bač je započela sa realizacijom projekta „Razvoj prilika za zapošljavanje i unapređenje zapošljivosti marginalizovanih grupa u Bačkoj – šansa za bolju budućnost“ koji se sprovodi u okviru „Inicijative za inkluziju 3“ programa „Inkluzija Roma i drugih marginalizovanih grupa u Srbiji”, a koji se finansira kroz program Nemačke razvojne saradnje.


Pomenuti projekat ima za cilj stvaranje preduslova za društvenu integraciju marginalizovanih društvenih grupa u opštini Bač i naseljima susednih opština kroz aktivno uključivanje na tržište rada, unapređenje njihovog socio-ekonomskog položaja i kvaliteta života.

Jedna od prvih aktivnosti na projektu je održavanje obuka u oblasti preduzetništva tj. kako započeti sopstveni posao, kako pripremiti biznis plan i kako finansirati i razvijati svoju poslovnu ideju. Sva lica koja budu zainteresovana za pokretanje sopstvenog biznisa na raspolaganju će imati i stručnu pomoć mentora koji će ih voditi kroz ceo proces osnivanja i vođenja firme.

Svi polaznici obuka će biti u prilici da budu korisnici bespovratnih sredstava za nabavku opreme za potrebe obavljanja sopstvene delatnosti kroz meru generisanja prihoda.
Ciljna grupa projekta su romska populacija, nisko kvalifikovane ili nekvalifikovane osobe, osobe sa invaliditetom, povratnici u skladu sa sporazumom o readmisiji, žene žrtve nasilja, nezaposlene žene starije od 50 godina, mladi do 30 godina starosti i ostale teže zapošljive kategorije stanovništva.

Opština Bač ovim putem poziva sve zainteresovane da se prijave za učešće u obukama koje će biti organizovane u toku januara i februara 2022. godine.

Više informacija možete da pronađete na zvaničnom sajtu opštine: www.bac.rs

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here