Predstavnici Opštine Bač na konferenciji „Šta nasleđe znači za nas“

U ime opštine Bač, ovom događaju je prisustvovala zamenica predsednika opštine Bač, Marina Balaban koja je govorila na temu zaštite kulturnog nasleđa

99
Izvor: Opština Bač, foto: Vladimir Veličković, Violeta Đerković i Ed Carol

Međunarodna konferencija „Šta nasleđe znači za nas“ u organizaciji Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada i organizacije „Almaški kraj“, održana u ponedeljak 25. oktobra je u „Svilari“ uz pokroviteljstvo „Faro Convention Network“ Saveta Evrope i Uprave za kulturu Grada.


Almaški kraj ugostio je najveće poznavaoce u oblasti kulturnog nasleđa, ali i Faro mreže Saveta Evrope.

Predstavljene su studije slučaja dva projekta koji su dobili Grand pri Evropa Nostre: „Vekovi Bača“ i „Gostuša“, čiji su koordinatori bili Slavica Vujović i Elena Petrović Vasić.

Konferenciju je otvorio član gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić i time još jednom dao podršku zaštiti kulturnog nasleđa Almaškog kraja.

U ime opštine Bač, ovom događaju je prisustvovala zamenica predsednika opštine Bač, Marina Balaban koja je govorila na temu zaštite kulturnog nasleđa, projekata koji su u oblasti zaštite kulturno-istorijskog nasleđa realizovani kroz „Vekove Bača“, kao i o učešću i angažmanu društvene zajednice u celokupnoj kandidaturi Kulturnog predela Bača za Uneskovu listu svetske baštine.

[rev_slider alias=“podunavlje-2-„][/rev_slider]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here