Cvetković: Oteli su me, tražiću međunarodnu istragu

515

Novinar Stefan Cvetković danas je na konferenciji za štampu tvrdio da je bio otet i traži međunarodnu istragu tog slučaja.


On je rekao da je kod njega kapa, kojom mu je tokom otmice bilo pokriveno lice i da će je predati jednoj stranoj ambasadi „radi preventive“ i da će od tog diplomatskog predstavništva tražiti međunarodnu istragu. Kaže da na toj kapi može biti samo njegov DNK i DNK otmičara.

Ispričao je svoju verziju toka otmice, a tvrdi i da ga niko iz policije nije našao, već da je pušten i da je zatim pozvao policijskog službenika čiji broj zna napamet.

„On je došao za veoma kratko vreme. Sa mesta gde su me ostavili otmičari, otišli smo do mesta gde su bili drugi policajci i onda prelazim u kola MUP u kojima su bili Nikola Popovac i Dijana Hrkalović. Tim kolima, pod rotacijom, otišli smo do Beograda, gde sam u kabinetu gospođe Hrkalović saslušan“, rekao je Cveković.

[wonderplugin_slider id=24]

 

Naveo je da sa policijom inače nije imao nikakav problem i da je ponašanje svih prisutnih bilo veoma profesionalno. Kada se vratio kući sugerisano mu je, navodi, da se suzdrži od javnih nastupa dok traje istraga, ali je odustao od toga.

„Suzdržavao sam se prvog dana, da bi posle konsultacija zbog nekih čudnih dešavanja, u ponedeljak u toku dana odlučio da izađem u javnost, jer su neke stvari dobile neželjene posledice. Čak iako su to policijski spinovi zarad istrage, to može da ode nekim putem sa kojeg nema povratka. Ne zarad sebe, jer sam kroz mnoge stvari prolazio, ali nisam ja ovde meta, već oni koji istražuju, koji neće da ćute, koji neće partijski i policijski da pišu“, rekao je Cveković, ali nije objasnio na šta tačno misli.

Ocenio je da nije on bio važan, već da se iza njegove otmice krije neka namera.

„Mogu da nagađam koja je, imam samo sumnju“, rekao je.

Odbacio je mogućnost da je policija sarađivala sa njegovim navodnim otmičarima, ali dodaje da misli da u Srbiji postoji više otuđenih centara moći, od kojih neko, kako kaže, možda ima svoje ljude u sistemu. Kazao je i da je sakrio kapu kojom je bilo prekriveno njegovo lice, kao i telefon, jer su to važni dokazi, ali da istražni organi mogu da ih uzmu u svakom trenutku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here