Jovanova mama Željka: Hvala svima koji su pomogli

Jovan Živković za kog su bačkopalančani prikupljali pomoć, u petak putuje u Belgiju na operaciju

6962

BAČKA PALANKA: Jovan Živković iz Bačke Palanke je osmogodišnji dečak koji je prevremeno rođen te je zbog boravka u inkubatoru celog života imao problema sa vidom.


Jovanova mama Željka, za BAP VESTI priča da je borba za njegovo zdravlje počela još dok je bio beba. Jovan je do nedavno mogao da funkcioniše normalno, s tim da mu je bila neophodna pomoć.

„Sve teže i teže mu je bilo da pročita bilo koji tekst, kontrolni u školi je radio uz pomoć učiteljice koja mu pročita zadatak, a nakon što on usmeno odgovori, ona napiše odgovor. Tekstove je čitao uz pomoć lupe. Doktor nam je rekao da mora da operiše kataraktu, a pošto se u našoj zemlji ne rade takve operacije sa prevremeno rođenom decom, Jovan će biti operisan u Belgiji“.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Jovan i njegova mama u petak putuju u Belgiju, a operacija je zakazana za ponedeljak 28. oktobar. U Bačkoj Palanci organizovane su humanitarne akcije na kojima se sakupljao novac za troškove operacije i odlazak u Belgiju. Na manifestaciji „Zlatni kotlić“, utakmici „Starog grada“, u Kulturnom centru, kao i u Jovanovoj školi „Sveti Sava“ sakupljao se novac, a bačkopalanačani su pokazali svoju humanost. Za Jovana je organizovana humanitarna akcija i u Novom Sadu.

Pogledaj: Pomozimo našem malom sugrađaninu Jovanu da ima detinjstvo kao i ostala deca

„Želim da se zahvalim svima koji su donirali novac, pored organizovanih akcija bilo je i privatnih donacija roditelja Jovanovih drugara iz škole na čemu smo im veoma zahvalni. Troškovi operacije od 3.700 evra nisu toliko veliki, imamo pomoć i od članova porodice, ali ipak svaka pomoć je dobrodošla jer ne znamo tačno koliko ćemo morati tamo da ostanemo“, kaže Željka.

Pogledaj: Stari grad – Krila Krajine pod reflektorima Vave. Sakuplja se humanitarna pomoć!

Lekari iz Belgije veruju u uspešnost operacije, i iako niko ne garantuje potpuni oporavak i vraćanje vida, Željka kaže da nijedan lekar ne bi ni prihvatio da operiše da ne veruje u uspešnost zahvata.

„Pomalo sam uplašena, uzbuđenja, emocije su pomešane, a Jovan, kao i svako dete, raduje se što će leteti avionom i nije potpuno svestan šta ga čeka.

Jovanu želimo potpuni oporavak i srećno i nasmejano detinjstvo.

[wonderplugin_slider id=173]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here