Niko kao Jovo Radoš – Petrovdanski mini maraton

1611

Atletski entuzijasti iz opštine Bačka Palanka organizovali su 29. put Petrovdanski mini-maraton. Ova trka tradicionalno se priređuje u sklopu obeležavanja Petrovdana, mesne slave u Gajdobri.

Deonicu u dužini 13,5 kilometara istrčalo je 95 od 99 prijavljenih atletičara i atletičarki iz Švajcarske, Hrvatske i Srbije. U konkurenciji seniora prvo mesto osvojio je reprezentativac Srbije Nemanja Cerovac iz Beograda i on bio je najbrzi u generalnom poretku, drugu poziciju zauzeo je Kristijan Tošić iz Beograda, a treću Marko Ranković iz Lazarevca. Među 20 seniorki najbolji rezultat ostvarila je Aleksandra Burkanović iz Novoga Sada, drua je bila Sara Kuzmanović iz Beograda, a treća Aleksandra Janković iz Kule. Najbolje plasirani takmičar iz bačkopalanačke opštine bio je triatlonac Bojan Karanović iz Čelareva, koji je zauzeo sedmu poziciju.

Najstariji učesnik bio je Arpad Šerkezi (70) iz Sombora, a najmlađi Nikola Busić (9) iz Negoslavaca (Hrvatska). Prof. dr Jovo Radoš (69) iz Gajdobre je jedini do sada istrčao svih 29 Petrovdanskih mini-maratona. Bravo profesore!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here