Nikola Pejaković Kolja na 25. Festivalu ekološkog pozorišta za decu i mlade

Bluzerska rapsodija u Bačkoj Palanci 

938

Festival ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP) i Palanački Dunav Fest (PDF) ovog leta udružuju snage i dovode u Bačku Palanku najjaču muzičku postavu do sada predvođenu pozorišnim rediteljem, scenaristom, glumcem, kultnim autorom, gitaristom i pevačem Nikolom Pejakovićem Koljom.


Spoj pozorišta i muzike Kolja će iskazati i kao član stručnog žirija jubilarnog 25. izdanja FEP-a, a svoj muzički bluz spektakl izvešće pred bačkopalanačkom publikom u subotu 24. avgusta, treće festivalske večeri, u okviru „pdFep“ muzičkog programa. Podršku iste večeri pružiće mu provokativni kragujevački pank-rok sastav „Čovek bez sluha“.

Od 22. do 25. avgusta, osim u pozorišnim predstavama iz celog sveta, Bačkopalančani će moći da uživaju u kvalitetnom muzičkom programu PDF-a koji će prvi put biti održan uz podršku Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade. Kao jedine dve lokalne organizacije koje neguju alternativnu i nezavisnu scenu, FEP i PDF povodom 25. godišnjice postojanja Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade, „Srcem, štapom i kanapom“ udružili su bojna koplja u borbi protiv kiča i šunda kako bi našoj lokalnoj publici doveli neka od najvećih imena naše scene, miljenike i starije i mlađe publike.

FEP je prethodno sproveo anketiranje svojih sugrađana i sugrađanki i osluškujući njihove potrebe došao do zaključka da je Bačka Palanka željna muzike kakvu samo PDF i FEP mogu da osete i pruže pred sam kraj leta. U tri dana muzičkog programa, na obali Dunava, uživaćemo u roku, panku, bluzu, ali i u sintvejv notama, elektru, disku i svim onim melodijama na koje niste navikli u našem gradu.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Pred FEP-ovom publikom do sada su nastupili Atheist Rap, Eyesburn, Irish Stew, Minilinija, Stereo Banana, Neozbiljni pesimisti i mnogi drugi, dok su se na bini Palanačkog Dunav Festa u poslednje dve godine bačkopalanačkoj publici predstavili i Pero Defformero, Goblini, Osmi Dan, Brkovi, kao i mnogi neafirmisani bendovi koji su svoje umeće pokazali u takmičarskom delu programa.

U gradu bez pozorišta, FEP je jedina organizacija koja već 25 godina približava pozorište i kulturu mladim Bačkopalančanima, podstiče kreativnost, ljubav prema umetnosti i stvaralaštvu, te poseban doprinos istom cilju pronalazi u PDF-u koji je posvećen promociji rok kulture, te podršci mladoj autorskoj sceni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here