ФЕП и Драмски студио Просценијум обележавају недељу позоришта

Недеља позоришта обележава се у целом свету од 20. марта који је уједно и Међународни дан позоришта за децу и младе до 27. марта Светског дана позоришта. Сваке године реномирани уметници из земље и света обраћају нам се порукама у којима истичу вредност и значај позоришта.


У данима између ова два велика догађаја су и Светски дан луткарства (21. март) и Светски дан пантомиме (22. март), стога је ова цела недеља у свету постала резервисана за позориште. Фестивал еколошког позоришта за децу и младе у години свог јубилеја ову недељу обележава промишљеним и важним програмом намењеним како деци и младима тако и одраслима.

-Како је Бачка Паланка град без позоришта, те ФЕП већ три деценије позориште проналази у природи и њеним благодетима, тако смо одлучили да се у овој недељи, 24. марта у 12 часова, придружимо акцији Заврни рукаве и очистимо приобаље Дунава и Тикваре који нас већ годинама несебично служе- пише ФЕП на њиховој страници.

 

Истог дана у 16 и 18 часова у Драмском студију Просценијум одиграће се представа „Аги и Ема“ Игора Коларова у извођењу глумаца Градског позоришта Бечеј, намењеној деци старијој од 6 година.
Понекад је све што нам је потребно у животу само један прави пријатељ. Аги је усамљени дечак који се сели у нову кућу чак 19. пут. Мама и тата не обраћају пуно пажње на њега. Ако бисте питали Агија, рекао би вам да мама и тата не би приметили чак ни да Аги поразбија све ствари по кући! Срећом, у новој кући Аги открива таван, а на тавану… На тавану живи Ема…

 

Сутрадан, у понедељак 25. марта у ДС Просценијум гостоваће представа „Сладолед“ Мира Гаврана намењена одраслима, а у извођењу Кристине Савков и Бојане Милановић.
Сладолед је представа која прати живот мајке и ћерке, почевши од ћеркиног детињства и мајчине младости до мамине старости у дому, говорећи о најважнијем односу у животу једне жене, односно мајке и ћерке. Локација на којој се сваки пут налазе је посластичарница. Уз сладолед се дотичу разних прича, неких горких, неких слатких. Сладолед им је повод, тема и спона којом премошћују животне проблеме.

 

За учешће у еколошкој акцији потребне су вам рукавице и мало воље, док се карте за представу купују у просторијама ДС Просценијум, до дана играња представе.

Цена карте за представу за децу „Аги и Ема“ је 350 динара, а цена карте за представу за одрасле „Сладолед“ износи 800 динара. Због ограниченог капацитета и малог броја карата, молимо вас да ваше карте обезбедите на време.

Видимо се у позоришту!

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here