Održana izložba pasa

1357

U nedelju, 21. oktobra, na otvorenim terenima SRC „Tikvara“ održana je izložba pasa „Elit dog fest 2018“.


Više o toj vrednoj manifestaciji za „Nedeljne novine“ govorio je vođa izložbe, Internacionalni kiniloški sudija, Goran Karanović.

– „Elit dog fest 2018“ možemo reći da je uspešno završen uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, u ranim jutarnjim satima je bilo prilično hladno, a veći problem je predstavljao vetar, koji nam je odnosio inventar, rušio ogradice i šatore. Ekipa Kinološkog kluba „Elit“ se uspešno snašla i pomoću cigala sve to napravili stabilnim.

– Manifestaciju je otvorio pomoćnik predsednika opštine Bačka Palanka, gospodin Aleksandar Borković. Ove godine možemo se pohvaliti impozantnom i izuzetno kompetentnom sudijskom listom, svetski priznatom. Sudije su bili: Tina Taulos iz Finske, Demetris Hristodulu sa Kipra, Roberto Šil iz Rumunije, Marko Proročić iz Crne Gore i Evica Mišić iz Srbije.

– Delegat Kinološkog Saveza Srbije bio je Siniša Sančanin. Kataloški je bilo prijavljeno 215 pasa, nekih 7-8 nisu se odazvali, ali zato je na sam dan izložbe prijavljeno petnaestak pasa, koji se nisu mogli takmičiti, ali su zato ocenjeni. Sudije su bile prilično stroge prilikom ocenjivanja, kao što inače sude na velikim i kvalitetnim izložbama. Izlagača je bilo dosta iz naše opštine i grada, što nas posebno raduje, a bili su tu i psi iz Hrvatske, Mađarske, Češke, Austrije, Rumunije, Bugarske, Crne Gore i iz Srbije.

– Izložba je bila sa dodelom titule CAC, koja je u stvari kandidatura za nacionalnog šampiona. Tereni na kojima smo održali izložbu su nezamenjivi, gumena podloga, idealna za izlaganje pasa. Zahvaljujemo se svim ljudima dobre volje koji su sponzorski pomogli ovu manifestaciju, a posebno bi istakli čaraparu „Real Kniting“ iz Gajdobre koja je i ponajviše donirala.

– Pored članova KD „Elit“, velika zahvalnost ide Đorđu Radoviću, koji je više pomogao nego svi mi zajedno. Već tradicionalno imamo saradnju sa OŠ „Sveti Sava“, gde su učenici nižih razreda radili likovne radove na temu „Rasni pas“, a bogate nagrade, kao i svake godine, je obezbedilo AD „Podunavlje“ za prva tri najbolja crteža.

– Kinološko društvo „Elit“ radi cele godine i zainteresovani uvek mogu da nam se obrate na razne načine, a novi članovi su dobrodošli. Možemo konstatovati da kinologija u našoj sredini napreduje, svest o životinjama je vidno podignuta, zahvaljujući ponajviše KK „Elit“. Tako, na primer, u hotelu „Fontana“ danas već primaju i goste sa psima.

– Naše društvo planira na proleće školu za vlasnike pasa, odnosno buduće vlasnike pasa – rekao je na kraju ovog obraćanja predsednik KD „Elit“, internacionalni kinološki sudija, Goran Karanović.

Na kraju da navedemo pobednike izložbe „Elit dog fest 2018“:

Generalni pobednici:

  1. mesto pas rase bigl, „Simpli rojal kejk bos“ vlasnik Đorđe Radukin, hendlerica (vodič) Jovana Vlajkov;
  2. mesto, pas rase engleski koker španijel, „Malina“, vlasnik i vodič Nikola Volić;
  3.  mesto, pas rase kane korso, „Bozo haus of čempions“, vlasnik  Minja Polić, prezentovan od strane Sonje Vasiljević.

U kategoriji mladih pasa:

  1. Alaski malamut,„Vorld glori orbita“, vlasnik Predrag Gegić;
  2. 2. Rotvajler, „Kane fon Felsbroken“, vlasnik Nenad Bubulj;
  3. Border koli, „Nju Drims Border Satisfekšn“, vlasnik Elani Ipša.

U kategoriji najlepša tri psa opštine Bačka Palanka

  1. Rotvajler, „Kane fon Felsbroken“, vlasnik Nenad Bubulj;
  2. Njufaundlender, „Dark flajt Ismail“, vlasnik Zoran Trivunčić, vodič Dragan Tucakov;
  3. Labrador retriver, „Lab’Spb Jupiter“, vlasnik i vodič Vanja Rusimović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here