Prva kontrolna provera komšija pripala Novosađanima

565

Prvu kontrolnu utakmicu tokom zimskih priprema, fudbaleri Bačke i Vojvodine odigrali su po veoma hladnom vremenu i teškom terenu u Fudbalskom centru „Vujadin Boškov“.

Pobeda je pripala domaćinu, a gol odluke postignut je u 56. minutu, kada je udarac ka golu Bačke uputio Vuk Mitošević, a neko iz gostujuće odbrane uspeo da taj šut izblokira. Lopta se, međutim, odbila do napadača Voše Nikole Gajića, koji ju je spremno prihvatio, okrenuo se ka golu i matirao golmana Milojevića.

Tokom susreta gledaoci su pratili borbenu, tvrdu i zanimljivu igru, što se posebno odnosilo na drugih 45 minuta. U prvom poluvremenu jedinu šansu u 23. minutu stvorili su crveno-beli, kada je Mesarović lepo uposlio Miloša Zličića, ali ovaj nije pogodiio cilj. U nastavku, međutim, bilo je prilika na obe strane, ali strelci očigledno još uvek nisu naštelovali nišanske sprave.

Vojvodina je nastupila bez većine jesenas standardnih prvotimaca, koji su pored utakmicu odradili jak trening, a trener Radovan Krivokapić, baš kao što je i najavio, priliku je pružio uglavnom omladincima i igračima koji se nalaze na pozajmicama u drugim klubovima. Kod gostiju, novi (stari) trener Zoran Govedarica takođe je iskoristio priliku da se uveri šta i koliko mogu igrači koji su na probi, a utisak je da oba stručnjaka uglavnom mogu da budu zadovoljni viđenim.


Trener Bačkopalančana Zoran Govedarica priznao je da je njemu u svakom susretu rezultat veoma važan i da nije zadovoljan zbog poraza od Vojvodine.

„Uslovi za igru su bili veoma teški, ali čini mi se da su i jedna i druga ekipa uspele da pruže trenutni maksimum“, nastavio je Govedarica.

„Nisam zadovoljan zbog toga što smo stvorili tri-četiri pozicije pred golom Vojvodine, a izostala je realizacija. To ćemo morati pod hitno da rešavamo, bez obzira što je još uvek rani period priprema. Videli smo koliko mogu igrači koji su na probi, ali i oni koji su ranije bili u timu i mislim da postoji materijal da ispunimo ciljeve u predstojećem periodu.“


„Posle desetak dana jakog rada, raduje me činjenice da smo dobro izgledali na terenu“, rekao je Radovan Krivokapić.

„Bez obzira na ti da li igramo trening i prvenstveni susret, uvek želim da ekipa u kojoj radim ide na pobedu i u duelu s Bačkom taj cilj smo ispunili. Raduje me što su igrači prepoznali situacije na kojima smo radili tokom proteklih dana, pa smo imali oš pet-šest izuzetno dobrih akcija iz kojih smo mogli da postignemo još neki gol. Ideja nam je bila da priliku dobiju naši omladinci i momci koji su na pozajmicama, oni su je iskoristili i sada se nalazim na slatkim mukama da odredim spisak fudbalera koji će od četvrtka nastaviti pripreme u Turskoj.“


Vojvodina – Bačka (BP) 1:0 (0:0)

VETERNIK: Teren u FC „Vujadin Boškov“, gledalaca: 200, sudija: Matić (Novi Sad). Strelac: Gajić u 56. minutu.

VOJVODINA: Simić, Bjeković, Veselinović, Mitrović, Devetak, Zlomislić, Tegeltija, Mesarović, Živković, Srećković, Zličić. Igrali su još: Toroman, Lazarević, Graovac, Jeličić, Jakovljević, Topić, Mitošević, Zukić, Pantelić, Nešković, Gajić.

BAČKA (BP): Zogović, Jovanović, Žarković, Grabež, Pantić, Bjeloš, Gavrić, Radinović, Čeković, Rajović, Makarić. Igrali su još: Milojević, Kostić, Đurić, Popović, Žakula, Kojić, Kuveljić, Marković, Gordić, Mićić, Balabanović, Kukolj.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here