Srebro Bojane Mladežić

Na međunarodnom karate turniru „Slovenija Open 2019.“ u Laškom

522

Najbolja bačkopalanačka i svakako jedna od najuspešnijih srpskih karatistkinja Bojana Mladežić imala je izuzetno uspešan nastup na međunarodnom turniru „Slovenija Open 2019.“ u Laškom, iako nije osvojila zlatno odličje već srebro.


Učešće na turniru u Sloveniji je bilo u sklopu priprema Mladežićeve za Evropsko prvenstvo.

Na putu do finala Bojana je savladala dve reprezentativke Slovenije i jednu iz Austrije, ali je u finalu zaustavljena od slovenačke karatistkinje Maše Simonič, pa je morala da se zadovolji drugim mestom, kaže predsednik KK „Tikvara“ Lazar Radoš.

– U sklopu priprema za EP , koje se krajem marta održava u Španiji, Bojana Mladežić je imala nastupe i u Premijer ligi u Dubaiju i Salcburgu. Poslednju proveru pred prvenstvo Starog kontinenta će naša najbolja takmičarka imati na državnom prvenstvu u Čačku ovog vikenda gde će, pored pojedinačnog nastupa, učestvovati i u izvođenju kata ekipno sa klupskim drugaricama Ivanom Pilipović i Marinom Zahorec.

Na prvenstvu Vojvodine za poletarce, pionire i nade, održanom u nedelju  Inđiji, bačkopalanačku „Tikvaru“ je predstavljalo četrnaest mladih karatista koji su osvojili devet medalja (po četiri zlatne i bronzane i jedno srebrno odličje).

Prvaci Vojvodine su postali Dunja Stupar, Aleksandar Boškov, Jovan Urošević i Ognjen Benić. Jedino srebrno odličje otišlo je u ruke Marka Borockog, a bronze su pripale Milici Gajanović, Nađi Valašek, Luki Tomanoviću i kata timu devojčica (Sofija Rađenović – Kalina Valašek – Nađa Valašek).

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here