Svinjokolja u centru sela

Obrovac

8404

Dana 23. novembra 2019. godine počela je zvanično svinjokolja u Obrovcu, mada je po običaju naših sugrađana ovaj posao masovno počinjao 29. novembra.


Na taj dan okupljale su se porodice i tako svinjokoljom obeležavale nekadašnji Dan republike. Ovog puta u organizaciji Radomira Jurića i realizaciji mesara Radovana Pandurova sa 25 ljudi svinjokolja je izvršena u centru sela ispred kafane „Vožd“ i pošte.

Na ulici je visio ren sa polutkama koje je u mesarskom odelu obrađivao mesar Raca. Na licu mesta pravljena je kobasica, za kazan sa čvarcima je bio zadužen Milan Kozomora Špico, a za roštilj za sve učesnike bio je zadužen Đorđe Kozomora.

[wonderplugin_slider id=181]

 

Znatiželjni građani koji su prolazili i posmatrali ovaj nesvakidašnji događaj bili su počašćeni domaćom rakijom i vinom kao i već pristiglim svežim kobasicama, roštiljem i čvarcima. Sve prisutne je služio u svečanoj uniformi nekadašnji konobar sa Skadarlije Milutin Maksimović – Ćuran.

Na samom kraju sav posao je uspešno završen, a organizator ovog događaja Radomir Jurić pripremio je večeru za sve učesnika ove manifestacije. Postignut je dogovor da se svake godine subotom uoči 29. novembra organizuje ova manifestacija.

Inače se u Obrovcu svake godine povodom nekadašnjeg Dana republike organizovalo druženje jugonostalgičara bivše SFRJ.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here