Ловренац – природни бисер Младенова

8443

Канал Ловренац код Младенова – обавезно посетити!


Само на 10-ак километара од Бачке Паланке, поред Младенова, налази се канал Ловренац. На граници шума широког мочваног дела обале Дунава и атара села Младенова, нетакнут индустрализацијом, идеално је место за природни развој биљног и животињског света.

Kanal Lovrenac – lokacija

Уз Ловренац од Младенова, па све до краја канала, протеже се асвалтиран пут који се налази на насипу. Довољно је широк за пролазак аутомобила, али је и идеалан за вожњу бициклом и шетњу, јер пружа и предивне призоре природе. У већем делу године на деловима Ловренца има доста локвања, а њихов цвет је ствара јединствен призор, који се ретко виђа.

Риболовно подручје припада Специјалном резервату природе “Карађорђево” који се протеже се од Младенова где му почетак чини Ловренац, па све до Карађорђева где се код Шаренградске Аде такозвани “Стари Дунав”, који представља некадашње корито ове реке, улива у садашње корито Дунава.

Ловренац је према важећим подацима забележен као највеће местрилиште штуке у дунавском сливу. Поред штуке током целе године се успешно лови шаран, бабушка, црвенперка, деверика и све чешће буцов.

Најзначајније место поред Ловренца за риболов штуке представља Широка бара, а успешно се лови крупан шаран као и бабушка и црвенперка.


Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here