Lovrenac – prirodni biser

7004

Kanal Lovrenac kod Mladenova – obavezno posetiti!

Samo na 10-ak kilometara od Bačke Palanke, pored Mladenova, nalazi se kanal Lovrenac. Na granici šuma širokog močvanog dela obale Dunava i atara sela Mladenova, netaknut industralizacijom, idealno je mesto za prirodni razvoj biljnog i životinjskog sveta.

Kanal Lovrenac – lokacija

Uz Lovrenac od Mladenova, pa sve do kraja kanala, proteže se asvaltiran put koji se nalazi na nasipu. Dovoljno je širok za prolazak automobila, ali je i idealan za vožnju biciklom i šetnju, jer pruža i predivne prizore prirode. U većem delu godine na delovima Lovrenca ima dosta lokvanja, a njihov cvet je stvara jedinstven prizor, koji se retko viđa.

Više o Mladenovu na facebook stranici: Mladenovo Dešavanja 

Ribolovno područje pripada Specijalnom rezervatu prirode “Karađorđevo” koji se proteže se od Mladenova gde mu početak čini Lovrenac, pa sve do Karađorđeva gde se kod Šarengradske Ade takozvani “Stari Dunav”, koji predstavlja nekadašnje korito ove reke, uliva u sadašnje korito Dunava.

Lovrenac je prema važećim podacima zabeležen kao najveće mestrilište štuke u dunavskom slivu. Pored štuke tokom cele godine se uspešno lovi šaran, babuška, crvenperka, deverika i sve češće bucov.

Najznačajnije mesto pored Lovrenca za ribolov štuke predstavlja Široka bara, a uspešno se lovi krupan šaran kao i babuška i crvenperka.


Budite prvi obavešteni o vestima iz opštine Bačka Palanka!
                       Pratite nas i na Facebooku: BPvesti
                       Instagramu: backapalankadesavanja
                       Twiteru:       BPdesavanja

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here