Kupi nakit – pomozi Lenki Žutković

Humanitarna akcija za Lenku Žutković iz Bačke Palanke

363
Foto: Budi human

BAČKA PALANKA: „BB auffinger i chiffonier“ onlajn secondhand prodavnica garderobe u saradnji sa organizacionim timom Đinđuveraja – sajma unikatno ručno rađenog nakita, u petak 18. juna 2021. organizuje ponovnu humanitarnu prodaju nakita, a u okviru akcije „Za Lenkino bolje sutra!“.


Prodaja secondhand nakita koji je preostao sa minule održane akcije na pomenutom sajmu nakita, a dopunjen nakitom koji su tom prilikom donirali izlagači na Đinđuveraju biće realizovana u periodu od 16:00 do 19:00 časova u Uskoj ulici, na klupama ispred Škole za osnovno muzičko obrazovanje „Stevan Hristić“, a sav novac od prodaje ide fondu za lečenje devojčice Lenke Žutković iz Bačke Palanke.

U sklopu Đinđuveraja održanog u subotu, 12.06. na humanitarnoj prodaji za Lenku sakupljeno je 30.500 dinara.

Podsećamo, Lenka je bila zdravo dete. U februaru 2020. godine se prehladila i dobila laringitis. Nakon što je tada primljena u dečiju bolnicu u Novom Sadu stanje joj se pogoršava i prestaje da diše. Reanimacijom je preživela, ali je ostalo veliko oštećenje mozga usled hipoksije. Ona ne vidi, ne hoda i ne govori.

Potrebni su joj tretmani i terapije radi oporavka koje je moguće u Americi. Lenka se nedavno vratila iz Amerike gde je primila prvu dozu terapije i gde je išla na potrebne tretmane. Napredak je vidljiv, ali Lenka u septembru mora ponovo u Ameriku da primi novu dozu terapije te će prikupljeni novac doprineti upravo tom.


Pogledaj: Puna ulica predivnog, ručno rađenog nakita (VIDEO)

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here