Рибе ни за лек

На језеру "Багер" одржано такмичење у риболову

БАЧКА ПАЛАНКА – У организацији Пољопривредног газдинства „Јовкић“, у суботу (08.04.) на језеру „Багер“ одржано такмичење у пецању рибе. Такмичење је одржано у две дисциплине – пловак и фидер у два сектора.


И поред тога што су пецароши били стрпљиви и упорни, рибе једноставно било није. У новонасталој ситуацији, организатори овог такмичења су били приморани да се пласман пецароша одреди извлачењем из шешира.

Три најбоље пласирана такмичара су награђени, а награде су обезбедили спонзори „Корморан“ и Графометал „Сарач“ из Бачке Паланке. Поред њих су спонзори били и Пекара „Дрља“ и „КасицаС“.

У категорији пецање рибе на пловак – Сектор А: 1. Анђела Мијић из Футога, 2. Никола Јовкић из Бачке Паланке, 3. Данијел Шипраг из Бачке Паланке. Сектор Б: 1. Алекса Папић из Бачке Паланке, 2. Урош Ненадов из Бачке Паланке 3. Светозар Гоулшин из Бачке Паланке.

Категорија фидер је такође била подељена у два сектора. Сектор А: 1. Драган Мијић из Футога, 2. Ервин Грња из Новог Сада, 3. Миодраг Вукасовић из Бачке Паланке.

Сектор Б: 1. Никола Мирковић из Београда, 2. Зоран Ладиха из Бачке Паланке, 3. Стефан Николић из Београда. Три првопласирана такмичара у сваком сектору су награђени риболовачким прибором.

Вреди напоменути да је на траси за такмичење на језеру „Багер“ изашло 27 пецароша. Дванаест се такмичило у категорији фидер, а 15 у категорији пловак. За организацију такмичења у пецању рибе на пловак и фидер били су задужени Илија Јовкић и Богдан Вукасовић.

Током одржавања такмичења у пецању рибе на „Багеру“, организована је акција прикупљање добровољног новчаног прилога за ментално недовољно развијене особе. Нажалост, временске прилике и доста хладно време нису биле наклоњене организаторима ове акције. Међутим и поред тога, како смо успели сазнати прикупљено је 33.700 динара. Новчана средства су по завршетку акције записнички предата онима којима су била намењена.

По завршетку такмичења и након поделе награда, одржан је заједнички ручак за све учеснике скупа на језеру „Багер“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here