Шербеџија први, Јовкић други

На "Новембар фесту" одржаном у Новом Саду

Фото: Color media communications

Током викенда (12. и 13. новембра) у Бегечу (субота), односно у Новом Саду (недеља), одржане су две гастрономске манифестације.


Бегеч је био домаћин Прве „Шаргарепијаде“ (припремање гулаша од шаргарепе), а у Новом Саду је у оквиру „Новембар феста“, одржано такмичење у прављењу кобасице и чварака. На оба ова такмичења, имали смо представнике.

У недељу (13. новембар), у Новом Саду је у оквиру „Новембар феста“, одржано такмичење у у справљању кобасице и чварака. Нашу општину, представљале су две одличне екипе – „Ђорђе Шербеџија и пријатељи“, заузели прво место, и ПГ „Јовкић“, који је био другопласирасни.

-Такмичење у Новом Саду протекло је на неки начин, у знаку наших екипа, које су биле најбоље – каже Илија Јовкић. – Међу нама, није било нимало зависти. Напротив, настојали смо да се заједнички припремимо за наступ, и да покушамо да остваримо управо резултат, који смо и остварили. Хвала Душану Мандићу Мандали, Станиши Јовкићу, Славку Игњатову и Ради Репчек који су поред мене, наступили за ПГ „Јовкић“.

У Бегечу (12. новембар) је наступила екипа окупљена око Ђорђа Шербеџије („Шербеџија и пријатељи“), која је освојила друго место. У Новом Саду, поред другопласиране екипе из Бегеча, учествовали су и чланови ПГ „Јовкић“, на челу са Илијом Јовкићем.

– На такмичењу у Бегечу, наступило је 25 екипа, а титула победника измакла нам је за свега један поен. Међутим, освајањем другог места свакако да смо задовољни, с обзиром, да је ово било наше „ватрено крштење“ на манифестацији, овакве врсте – каже Ђорђе Шербеџија. За друго освојено место у Бегечу, члановима екипе „Шербеџија и пријатељи“, припао је пехар. У екипи су поред Ђорђа Шербеџије били и Стеван Божић и Миле Ивановић.

Екипа се такмичила као представник, Туристичке организације општине Бачка Паланка.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here