Школа риболова у Челареву

436
Извор: РТВ /Каменко Миленковић/

ЧЕЛАРЕВО – У недељу, 11. септембра, удружење спортских риболоваца „Шаран“ из Челарева, организовало је прву школу риболова за основце.


Ово је био „завршни испит“ за малишане из основне школе „Здравко Челар“ који су претходно имали теоријску наставу из екологије, ихтиологије и риболовних техника. Циљ јединственог образовног циклуса је да млади заволе природу и воду која је извор живота. Након радионице, у којој су учили технике припреме риболовачких прибора, одржано је и такмичење у пецању на пловак на дунавцу испред дома риболоваца. Организација приредбе је била на завидном нивоу захваљујући и бројним спонзорима.

Бранислав Зорић, председник удружења је усхићен одзивом и успехом иницијативе.

„Идеју је подржао и Покрајински секретаријат за спорт и омладину, локална самоуправа као и многобројни спонзори. Школу је успешно завршило 32 – сада већ можемо да кажемо – талентована пецароша. Жеља нам је да их заљубимо у Дунав и да воле бескрајно природу и да је чувају.“

Удружење спортских риболоваца „Шаран“ постоји од 1971. године када је била секција удружења из Бачке Паланке, данас броји стотињак сталних чланова и једно је од најактивнијих на бачкој обали Дунава.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here