Тријумфовала екипа „Ђорђе Шербеџија Карловац и пријатељи“

Одржано такмичење у кувању бећарског паприкаша „Једно је шкембе“

ФОТО: Недељне Новине

У недељу 23.10. у дворишту бачкопаланачког „Словачког дома“, одржана је традиционална, 14. манифестација у кувању бећарског паприкаша од шкембића – „Једно је шкембе“.


Учествовало је 30 екипа. Жири у саставу Рудолф Ухларик, председник, и чланови Александар Саша Мишић („Паклена кухиња Балкан трип“) и Јоза Човић, ваљано је обавио свој посао.

Прво место, припало је екипи „Ђорђе Шербеџија Карловац и пријатељи“, друго МЗ „Стари Град“, а треће екипи Бифе „Код Јовице“. Они су награђени пехарима. Награду котлић са звездицом, освојила је екипа под називом Винарија „Долић – Краљевић“ из Илока.

Почасни пехар, додељен је чланицама екипе „Наше жене Нови Сад – Бачка Паланка“. Награђене су и све екипа, јер су пријатељи манифестације донирали робне награде.

– Такмичење је ове године окупило максималан број учесника, обзиром на простор где је одржано, а по нашој процени посетило га је око хиљаду људи. Међу учесницима били су и наши гости из Илока и Бршадина (Република Хрватска). За све госте и учеснике ове манифестације шкембиће и јунећи гулаш кували су Мирослав, Јарослав и Шукела уз помоћ чланова Удружења „Златни караш“. Укупно је скувано око 150 килограма шкембића. У име домаћина и организатора, захвалио бих се генералном покровитељу Општини Бачка Паланка, као и пријатељима манифестације Група „Универекспорт“ ад, Лимарији „Себастијан“ и „Чегар – електро“. Манифестацију су помогли АМК „Бачка“ из Бачке Паланке, „Делта нова“, „РЕПРИНТ“ и Винарија „Дулић – Краљевић“ из Илока, Фото – керамика „ПОП“, „Визија“ и ПГ „Јовић“ из Бачке Паланке – рекао је Зоран Хајрић, председник УГ „Златни караш“, додајући да кување бећарског паприкаша – налази у календару покрајинских манифестација као пројекат који у основи има прекограничну сарадњу, између двеју држава Србије и Хрватске. Оркестар „Тоша и пријатељи“ из Бачке Паланке забављо је присутне.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here