Туристичка понуда општине Бачка Паланка представљена на Међународном сајму туризма

У Београду одржан 43. Међународни сајам туризма

496

После годину дана паузе услед пандемије корона вируса, у Београду се одржао 43. Међународни сајам туризма од 24. – 27.03.2022. године на ком се представила и наша општина.


Поред сајма туризма, одржани су 17. међународни сајам хотелско – угоститељске опреме HORECA као и 12. међународни сајам вина BEOWINE, дводневни вински догађај који окупља домаће и иностране произвођаче и љубитеље вина.

На овогодишњем сајму туризма се учешће је узело преко 350 учесника из више од 25 земаља света (Грчка, Турска, Црна Гора, Тунис, Египат, Босна и Херцеговина, Бугарска, Северна Македонија, Румунија, Мађарска, Словачка, Малдиви, Албанија, Хрватска, Словенија и по први пут Малезија, Демократска Република Сао Томе и Принципе као и Ангола). Преко 40 домаћих и страних туроператора је представило своју понуду за предстојећу летњу сезону.

Слоган сајма је ове године био „Између планина и мора“ јер најбоље приказује целокупну сајамску понуду и прати тренд љубитеља путовања, да је поред традиционално актуелних морских дестинација, летњи туризам последњих година употпуњен жељом да људи уживају и у планинском туризму, природи, чистом ваздуху и бројним културним, гастрономским и активним турама.

Сајам је и ове године био у знаку концепта Србија ствара, национална платформа која креира национални бренд модерне Србије, ослањајући се на међународно препознате, талентоване и изузетне појединце који инспиришу својим достигнућима, иновацијама и креативним идејама.

Туристичка организација општине Бачка Паланка је наступила на заједничком штанду Туристичке организације Војводине са туристичким организацијама Бечеја, Бача, Беле Цркве, Бачког Петровца, Ковина,Вршца, Сомбора, Ковачице, Оџака, Нове Црње и са Привредном комором Војводине. Сваки дан на штанду је била уприличена „Школа кувања – Војвођански ручак“ где су посетиоци могли да уживају у укусима традионалних војвођанских јела. Такође је и представљено штампано издање брошуре „Војвођански ручак“.

ТО Бачка Паланка је на сајму промовисала нову брошуру „Бачка Паланка – Туристички водич“ где на једном месту можете да видите туристичку понуду града и општине, почев од природних вредности, парка природе, резервата природе, културно историјских споменика, музеја, затим смештаја, ресторана, чарди, винаријама, занимљивости сеоских насеља….

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here