Видовданска дечја духовна академија

У Пивницама

240
Извор: Недељне новине

ПИВНИЦЕ – У недељу, 3. јула текуће године, у оквиру Дана Пивница, које је организовала Матица словачка у Пивницама, у Светоуспенској цркви у Пивницама, после Свете Литургије, коју је служио надлежни парох протонамесник Петар Бикар, одржана је друга по реду Видовданска дечја духовна академија, под називом „Видовдане мој очињи виде, тобом видим што други не виде“, у којој су учествовала деца из Пивница, ученици Основне школе “15. октобар” као и полазници новооснованог Културно – уметничког друштва “Ружа”, који су у другом делу академије, испред цркве, у порти, извели сплет српских народних игара.


Децу су за Академију припремиле сестре парохијанке Јелена Кукић, Слађана Обенг, Дејана Хемела и Софија Жигић, уз помоћ и подршку учитељице Милане Драгичевић и васпитачице Даниеле Лазаров.

На Академији је, поред парохијана, присуствовала председница Месне заједнице у Пивницама Ана Часар, као и председница Матице словачке у Пивницама, Татиана Нађ са својим сарадницама.

Посебну радост, својим присуством, подарили су нам гости из Београда, проф. др Светлана Јанковић Ражнатовић, начелница одељења породилишта у Београду, и њен рођени брат Светозар Јанковић, чији је прадеда, почивши протопрезвитер – ставрофор Димитрије Јанковић, био парох у Пивницама од 1946. до 1950. године.

После завршетка Академије, присутни су имали прилику да погледају изложбу радова са прве Видовданске дечје ликовне колоније, одржане уочи празника Видовдана, 14/27. јуна текуће године, а потом су били послужени понудама парохијанки, које су их приремиле за ову свечаност.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here