Crveni Krst Bačka Palanka u akciji Bezbednost dece u saobraćaju

189

Zbog svojih psihofizičkih karakteristika (mali rast, zavisnost od drugih i sl.) deca spadaju u jedne od najranjivijih učesnika u saobraćaju. Mala deca i deca predškolskog uzrasta teško određuju smer kretanja vozila i ne mogu da prate brze promene toka saobraćaja. Deca nemaju dovoljno iskustva ni znanja o bezbednom učestvovanju u saobraćaju, a na njihovo kretanje često utiče emocionalno stanje i impulsivnost. S druge strane vozačima je teško da vide malu decu, posebno kada se vozilo kreće unazad.

[rev_slider alias=“princeza“][/rev_slider]

 

Za decu pešake i bicikliste posebno je značajno da na vreme adekvatno usvoje pravila bezbednog ponašanja u saobraćaju, dok je kod dece putnika u vozilu podjednako važno i bezbedno ponašanje i razvijena svest o značaju bezbednog ponašanja u saobraćaju kod njihovih roditelja, piše Halobeba.

Foto: Crveni Krst Bačka Palanka

Od 1. do 7. septembra se obeležava akcija Bezbednost dece u saobraćaju, te je Crveni Krst Bačka Palanka posetio OŠ „Sveti Sava“ u Bačkoj Palanci, gde su sa đacima razgovarali o ponašanju u saobraćaju.

Foto: Crveni Krst Bačka Palanka

Ovu akciju podržala je i jedna bačkopalanačka auto-škola.

Foto: Crveni Krst Bačka Palanka

Ovakve akcije zaslužuju podršku, a svi mi bi trebalo, svojim primerom, da učimo naše mališane kako izgleda savesno ponašanje u saobraćaju.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here