Дружење ловаца

У Обровцу

Фото: Недељне новине

У петак 04.11. у званичну посету Ловачком друштву „Препелица“ Обровац стигли су чланови Ловачког друштва „Тетрјеб“ из Јања, Стројица, општина Шипово. Ловци су примљени и смештени по кућама код својих колега домаћина.


Заједничко окупљање је било у суботу, уз кафицу и понеку љуту, ловци су заједнички
обишли фазанерију у Обровцу. После тога се ишло у лов на фазане на каналу ДТД. Поподневно време је резервисано за дружење у Дому културе.

Домаћини су се потрудили да угосте ловце из Републике Српске, како би били задовољни. Тако је уз ловачке специјалитете и богату трпезу била присутна и музика. Посебна похвала припада Глувић Чеди који је како кажу скувао белу чорбу за памћење.

Већ рано у недељу заједнички су отишли у лов на зечеве у Челарево. Оба дана је улов био скроман, што и није било најбитније. Треба истаћи да су се ЛД „Препелица“ и ЛД „Тетрјеб“ побратимили прошле године. Још нешто што треба нагласити је да су чланови ЛД из Обровца добровољним прилогом направили једну осматрачницу – чеку на простору Стројица. Ову акцију из Обровца су подржали и организовали Влаисављевић Стеван, Антић Александар и Стеван, браћа Миловац, Петар и Марко, Глувић Чедо, Марковић Миодраг, Козомора Урош, Бауранов Миланко, Бобан Ђурић, Попадић Бобо.

Наравно са гостима је стално био и председник ЛД „Препелица“ Бране Миловац. Овом скупу присуствовали су из Стројица Миловац Цвијан, Ракита Саша, Шумар Милан и Миловац Миленко. Дружењу и учешћу у лову су допринос дали и гости, чланови ловачких друштава из Товаришева, Сота, Челарева, Нове Гајдобре, Бачке Паланке, Руменке, Нештина и Вајске.

Иако временски кратко, јер су се чланови ЛД „Тетрјеб“ већ у недељу морали вратити у
Стројице, ловци су се растали пуни позитивних утисака, уз жељу да се поново окупе у хајци на вукове и лисице које се сваке године одржава у Јању у месецу фебруару.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here