Двогодишњој Ленки потребна је трансплантација коштане сржи, ево како можете да помогнете

Ленка са непуне две године поново прима цитостатску терапију, а нада за излечење је трансплантација коштане сржи

Извор: Буди хуман

Двогодишњој Ленки Лазаревић потребна је новчана помоћ како би успела да се избори са опаком болешћу, а донације се скупљају преко Фондације „Буди хуман“.


Ленки је у јуну 2022. године дијагностикована акутна леукемија лимфобластних ћелија.

Након девет месеци интензивног болничког лечења, по завршетку индукционе фазе, терапију одржавања почиње у фебруару ове године, али је само два месеца након тога поново хоспитализована.

Ленка са непуне две године поново прима цитостатску терапију, а нада за излечење је трансплантација коштане сржи. Будући да је Ленка сврстана у групу високо ризичних пацијената због малог узраста, врло раног релапса и с обзиром да нема сродног донора коштане сржи у породици, Ленкини родитељи су одлучили да се наставак лечења и трансплантација коштане сржи обави у иностранству.

Ленка је радознало, весело и насмејано дете, које ужива да истражује свет око себе, да се игра у парку, трчи, љуља, грли са плишаним играчкама, упознаје нове другаре, а највише од свега воли да се игра и трчи са своја два рођена брата.

Време је кључно у Ленкиној борби јер је потребно да што пре оде на лечење у иностранство. Средства су јој неопходна за наставак лечења у иностранству, трошкове трансплантације коштане сржи, специјалистичке прегледе, лабораторијске анализе, лекове, путне трошкове и трошкове смештаја у току лечења.

Помозите Ленки слањем поруке са бројем 1491 на 3030 или уплатом на динарски рачун 160-6000001670755-65. 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here