Гајдобрани прослављају Петровдан

У току су традиционалне Петровданске свечаности

Фото: БАП ВЕСТИ

ГАЈДОБРА – У среду, 12. јула Српска православна црква обележава Свете апостоле Петра и Павла, празник у народу познат као Петровдан. 


Данас је и храмовна слава у Гајдобри, у оквиру које се већ традиционално одржавају Петровданске свечаности – културна и спортска манифестација. Верни народ се окупио у цркви на Светој литургији која је служена у храму посвећеном управо апостолима Петру и Павлу.

„Петровданске свечаности почеле су турниром у малом фудбалу. На дан када славимо Петровдан, од 09:00 часова окупили смо се у цркви на литургији, а од 18:00 часова присуствоваћемо резању славског колача и избору новог кума. Ту је и традиционални Петровдански подвиг у организацији нашег Јове Радоша који већ дуги низ година организује тај мини маратон“, рекао нам је председник савета Месне заједнице Гајдобра, Јован Илић.

Ове године, у оквиру Петровданских свечаности, откривен је споменик Јовану Дучићу, у центру села испред Дома културе.

„Такође, у склопу Петровданских свечаности, у недељу, 16. јула очекује нас Раштанијада, за коју верујемо да ће бити најмасовнија до сада. Дан пре тога, у суботу, 15. јула одржаће се велики концерт КУД „Благоје Паровић“ из Гајдобре на ком ће учешће узети и гости из Крагујевца и Нове Гајдобре, тако да очекујемо велики концерт и препуну халу“, додао је Јован Илић.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here