Koliko se kupuje polovna roba i šta da uradite sa svojom polovnom odećom? (VIDEO)

Istraživali smo u Bačkoj Palanci. Pogledajte prilog!

1729

BAČKA PALANKA: Kupovina u „second hand“ radnjama odavno nije tabu. To potvrđuje i sve veći broj radnji koje se otvaraju po gradovima i koje imaju veliki izbor odeće različitih cena.


Epidemiološka situacija koja je na snazi punih godinu dana, oslabila je privredu, pa samim tim i kupovnu moć građana. Prodavnice polovne robe dobile su na popularnosti. „Tanak“ novčanik ipak prisiljava na ovakvu kupovinu s obzirom na to da se u ovim prodavnicama roba može pronaći po znatno nižim cenama.

Izbor je zaista veliki i ponekad se pronalazi i brendirana roba u odličnom stanju. Obišli smo tri prodavnice polovne robe u Bačkoj Palanci i saznali smo da se najviše uvozi roba iz Nemačke, Belgije, Holandije, Češke i Slovačke. Svi su nam rekli da se pad kupovne moći oseti i kod njih.

Ukoliko imate polovnu odeću koju više ne želite da nosite, retke su vam opcije da na njoj možete da zaradite. Neke prodavnice će čak i otkupiti polovnu robu od građana, ali kako kažu prodavačice, to izbegavaju da rade. Najbolja odluka je da odeću koju ne trebate više,  odnesete u prostorije Crvenog krsta ili da pomognete neku mnogočlanu porodicu slabog imovnog stanja.


Pogledaj: Stanko Ćane Šipka: Kako je nastao i nestao nekadašnji modni gigant „Merkur“? (VIDEO)

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here