Млекаџије Михаиловићи су се плашили да ће им четворо деце остати гладни због увозника. А онда се десио нешто лепо!

Милисав објашњава да супруга и четворо малишана од четири, пет, три и годину дана живе захваљујући искључиво тој производњи.

Милисав Михаиловић из Савиног села je због тога што нема коме да прода млеко, морао да стадо од педесет крава смањи на свега четрнаест.


„Млекара је најавила да неће откупљивати млеко због увоза. Од јуче више не предајемо млеко у млекару из Бачке Паланке која је затворена“, забринут је наш саговорник. Њему и његовој породици са четворо деце, како каже, то је био једини извор прихода. На његову судбину нису остали имуни неки добри људи, па се друштвеним мрежама проширио апел да се помогне Михаиловићима и откупи њихово млеко.

Милисављева супруга, Теодора, навела је на свом Фејсбук профилу да се захваљује свима што поручују сир у великим количинама.

„Поштовање свима, хвала вам од срца што сте се у овом броју јавили, морам да кажем да сам изненадјена, телефон само звони. Доста људи се јавило из Бга и Нс и велике количине траже, ја то тренутно не могу да испуним, јер намам услова за сад за ту количину да правим и велика ми је обавеза, с обзиром да у кући имам 4 мале деце. Јавило ми се доста људи из места и околине за сир и млеко, па ћу за сада њима давати док не направимо већу просторију за прављење. Ако буде ишла достава за БГ и НС бићете обавестени у некој од објава. Свакако сте нам пуно помогли, зао ми је сто не моземо све испостовали. Много вам хвала, поздравља вас породица Михаиловић“, написала је Теодора.

Милисав објашњава да супруга и четворо малишана од четири, пет, три и годину дана живе захваљујући искључиво тој производњи.

„Држава не пита имаш ли или немаш. Мало, мало па дођу да искључе струју па трчим брже боље да им уплатим у „Електровојводину“. Да не причам о порезима и прирезима. Док сам предавао млеко „Екомилу“ била је редовна исплата, знало се 1. и 15. у месецу, није било кашњења“, прича наш саговорник.

Милисав Михаиловић има свега три јутра земље, а закуплује око четрдест три хектара.

„Овде се не зна ни ко пије ни ко плаћа. Сада сам купио бикове, јер сам продао краве, надам се да ћу моћи да преживим. Раднике немам, помажу нам отац и мајка иако живимо одвојено“, наводи наш саговорник.

Како истиче Михаиловић нема ни одмора, ни предаха, а када се деси да планира са супругом да оде на три четири дана мора двадесет пријатеља да ангажује.

„Сада морамо да сиримо, супруга то раду и веома је оптерећена. Тренутно нико не врши откуп млека. Морам да напоменем да је спремање хране за краве и уопште стоку, велики и тежак посао. Нико не пита колико треба улагања и тек колико стаје килограм концентрата“, закључује наш саговорник.

На друштвеним мрежама се прочуло за муку породице Михајловић, па се и шири апел да им се помогне и откупи њихово млеко.

Према речима Александра Џаврића, који је покренуо акцију на Фејсбуку, сви су чули за недостатак млека у Србији због кога је „плануо“ увоз ове основне животне намирнице. Веома саосећа са породицом Михаиловић из Савиног села.

„Они једва имају више од 25 година, четворо мале деце и треба им помоћ. Њихово млеко нема ко да откупи“, каже Џаврић.

Подсећа и да је министарка пољопривреде обећала да ће откуп преузети „Имлек“, што је неизвесно.

„Михаиловићима је ово једини извор прихода па су почели да продају пуномасно млеко по цени од 100 и пуномасни сир по 600 динара. Зато позивам све да наруче њихове производе“, каже овај момак.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here