„Највећи успех је да постанемо добри људи“

Ђак генерације у ОШ „Вук Караџић“ из Бачке Паланке је Алекса Косовац

Основна школа „Вук Караџић“ из Бачке Паланке ове школске године испратила је 135 матураната у даље школовање. Најуспешнијих четрнаесторо ученика награђено је Вуковом дипломом,а као најистакнутији по својим успесима међу њима је и овогодишњи ђак генерације Алекса Косовац.


Алекса је носилац и Доситејевих диплома из хемије, физичког и здравственог васпитања, као и из биологије. Своје прве утиске о успеху изнео је у обраћању на свечаној додели ових признања у школи:

„Када је одзвонило последње школско звоно, постао сам свестан да је ова етапа мога живота завршена. Кажу ми да је ово најбезбрижније доба уживоту сваког човека.Вероватно тога постајемо свесни када живот мало одмакне и када се осврнемо на ове школске дане. Сада крећемо у неке нове изазове, да стекнемо нова знања, заслужимо наша будућа занимања. Ипак, од свих успеха које у животу можемо остварити, највећи је тај да постанемо добри и честити људи.“

По први пут, ове године, Месна зајденица „Дунав“ одлучила је да награди уметничким сликама двоје најуспешнијих матураната са територије те месне заједнице. Слике су поклоњене Нађи Велемир и Дејану Ђогатовићу. Захваљујемо се за овај диван гест и надамо се сличној сарадњи и идућих година.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here